Ο Ολυμπιακός στον λάκκο των λεόντων!

Ο Ολυμπιακός επισκέπτεται το νέο σπιτικό της Γιουβέντους, που παραμένει απόρθητο στην Ευρώπη εδώ και 1613 ημέρες και αποτελεί μία από τις πλέον σκληρές έδρες όλου του πλανήτη!

Aπό την ημέρα που η Γιουβέντους αποχαιρέτισε το απαρχαιωμένο «Ντέλε Άλπι» και το παγωμένο Ολυμπιακό Στάδιο του Τορίνο, είναι μία άλλη ομάδα. Ήταν το κλικ που τη βοήθησε να αλλάξει ύφος, στιλ, επίπεδο, όχι μόνο οικονομικά, αλλά

και αγωνιστικά.

Εδώ και μερικούς μήνες, το Juventus Stadium έχει βαφτιστεί σε Allianz (σημεία των καιρών), όμως αυτό σε τίποτα δεν αφαιρεί τη δυναμική, την αύρα, τη δύναμη της έδρας. Πάνω - κάτω όλοι ξέρουν πως εγκαινιάστηκε στις 8 Σεπτεμβρίου του 2011 σε αγώνα απέναντι στον αρχαιότερο σύλλογο του κόσμου (Νοτς Κάουντι), πως τα 41.507 γεμίζουν ασφυκτικά σχεδόν σε κάθε ματς, πως οι εξέδρες είναι κάθετες στον αγωνιστικό χώρο, πως πέρα από την πολυτέλεια, διαθέτει και φοβερή ακουστική. Μία έδρα με τα όλα της.

Αυτό που δεν είναι γνωστό είναι πως από την ημέρα που η Γιουβέντους μπήκε στο νέο της στολίδι, μόλις 4 ομάδες κατάφεραν να βγουν ζωντανές και να κερδίσουν σε 146 επίσημα παιχνίδια σε Serie A και Ευρώπη!

Σε ένα γήπεδο στο οποίο λύγισαν ομάδες όπως η Μπαρτσελόνα και η Ρεάλ Μαδρίτης, μόνο η Μπάγερν Μονάχου κατάφερε να φύγει με το διπλό (0-2 στις 10 Απριλίου του 2013), κάτι κάνει τη Γιουβέντους ευρωπαϊκά αήττητη εντός έδρας εδώ και 4,5 χρόνια ή 1613 ημέρες αν προτιμάτε!

Από την ημέρα που η «Μεγάλη Κυρία» εγκαινίασε με γκέλα (1-1 απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ) το νέο της σπιτικό στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, μετρά συνολικά 17 νίκες, 10 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα (τέρματα 46-18), με τον Ολυμπιακό να έχει μία σημαντική πρωτιά. Μαζί με άλλες τρεις ευρωπαϊκές ομάδες, οι «ερυθρόλευκοι» κατάφεραν να σκοράρουν δύο φορές στο Juventus Stadium σε εκείνο το αλησμόνητο 3-2 πριν από τρία περίπου χρόνια.

Αν βάλει κανείς και τις αναμετρήσεις για την Serie A, καταλαβαίνει κανείς ότι η δύναμη που δίνει η έδρα στη «Μεγάλη Κυρία» είναι πραγματικά απίστευτη. Στα τελευταία 6 χρόνια, η Γιουβέντους μετρά 100 νίκες, 15 ισοπαλίες και μόλις 3 εντός έδρας ήττες στην Serie A, με την τελευταία να χρονολογείται στις 23 Αυγούστου του 2015, όταν η Ουντινέζε έγινε η τελευταία ομάδα που αλώνει το σπίτι των «μπιανκονέρι» με το απίστευτο 0-1, έχοντας ως κορυφαίο σε εκείνο το ματς τον εκπληκτικό Ορέστη Καρνέζη.

Για την ιστορία, ποιες είναι οι άλλες δύο ομάδες (πλην Μπάγερν και Ουντινέζε) που κέρδισαν σε αυτό το γήπεδο; Η Σαμπντόρια και η Ίντερ από τη μακρινή σεζόν 2012-13! Με άλλα λόγια, ονόματα όπως η Νάπολι, η Μίλαν, η Ρόμα, από το 2011 φεύγουν κάθε χρόνο με το κεφάλι κατεβασμένο από το συγκεκριμένο γήπεδο.

Για να γίνουμε πιο ακριβείς, από το 2011 η Γιουβέντους μετρά 117 νίκες, 25 ισοπαλίες και μόνο 4 ήττες στο σπίτι της σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, κάτι που σημαίνει ότι ο εκάστοτε αντίπαλος της έχει μόλις 2% πιθανότητες για να κερδίσει σπίτι της, ενώ τα τέρματα είναι 310 υπέρ και 75 εναντίον.

Τι γίνεται φέτος; Η Γιουβέντους έχει κερδίσει και τα τέσσερα εντός έδρας παιχνίδια της στο πρωτάθλημα (Τορίνο, Φιορεντίνα, Κιέβο Βερόνα, Κάλιαρι), έχοντας πετύχει 11 γκολ, δίχως να δεχθεί ούτε μισό!

Χρειάζεστε κι άλλα για να πειστείτε ότι ο Ολυμπιακός των συγκεκριμένων προβλημάτων ταξιδεύει στον λάκκο των λεόντων;

Keywords
Τυχαία Θέματα