Ο Ντέλε Άλι καθάρισε και πάλι!

Η Τότεναμ έδειξε από νωρίς τα δόντια της και με επιβλητικό ποδόσφαιρο έστειλε το δικό της μήνυμα με το 0-2 στην έδρα της Νιούκαστλ.

Δεν έκανε καμία μεταγραφή το καλοκαίρι. Ούτε μία! Τι να την κάνει; Αφού τα δύο τελευταία χρόνια, η Τότεναμ ήταν η ομάδα που μάζεψε αθροιστικά τους περισσότερους βαθμούς στην Premier League, άσχετα αν έπεσε σε δύο τέλειες σεζόν από Λέστερ και Τσέλσι, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία

να πάρει ένα πρωτάθλημα.

Την ώρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου ψάχνουν για χημεία, η Τότεναμ είναι έτοιμη. Ξέρει τι παίζει, πως να το υποστηρίξει, οι παίκτες της βρίσκονται με κλειστά μάτια στο γήπεδο.

Τα «σπιρούνια» χάλασαν την επιστροφή της Νιούκαστλ στην Premier League (0-2), σε ένα ματς όπου ο νόμος του ισχυρού επιβλήθηκε σιγά - σιγά.

Αρχικά, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ αποδεκατίστηκε από νωρίς, χάνοντας από το πρώτο μισάωρο με τραυματισμούς δύο αμυντικούς της (Ντάμετ, Λεζέν). Εν συνεχεία ήρθε μία ανόητη αποβολή του Τζόνζο Σέλβι (48’), ο οποίος πάτησε εκτός φάσης τον Ντέλε Άλι.

Το μονότερμα μέχρι εκείνη την στιγμή έγινε ασφυκτική πίεση και το μόνο που περίμενε κανείς ήταν να δει τον τρόπο που θα κλείδωνε η Τότεναμ το ματς.

Ο Κέιν έχασε μία κλασική ευκαιρία (52’) για το 0-1, όμως αυτό ήρθε λίγο αργότερα. Μία απίθανη μπαλιά - διαβήτης του Έρικσεν, βρήκε τον Ντέλε Άλι στην πλάτη της άμυνας και ο κορυφαίος νέος παίκτης της Premier League με ψύχραιμο πλασέ έκανε το 0-1 (61’).

Το μονότερμα δεν σταμάτησε ούτε και τότε, με την ομάδα του Ποκετίνο να ψάχνει την χαριστική βολή, που ήρθε εννιά λεπτά αργότερα.

Ο Έρικσεν είχε και πάλι συμμετοχή στην φάση, αφού από δικό του άγγιγμα, η μπάλα έφτασε στα πόδια του Ντέιβις, ο οποίος απέναντι στον Έλιοτ δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα να κάνει το 0-2 και να επιβεβαιώσει την απόλυτη υπεροχή της Τότεναμ (6-17 οι τελικές) που έδειξε από πολύ νωρίς τα δόντια της.

Keywords
Τυχαία Θέματα