Ο Νταβίντ Γκοφέν «εκτέλεσε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς

Ο Νταβίντ Γκοφέν «εκτέλεσε» τον Νόβακ Τζόκοβιτς στα προημιτελικά του Μόντε Κάρλο και σημείωσε τη μεγαλύτερη νίκη στην καριέρα του!



Ο 26χρονος Βέλγος (Νο.13) επικράτησε 6-2, 3-6, 7-5 σε 2 ώρες και 37 λεπτά, βάζοντας φρένο στο σερί των 11 ηττών του κόντρα σε τενίστες του Top 3! «Χάλασε» έτσι το χατήρι των περισσοτέρων φίλων του αθλήματος, που ήθελαν να δουν ημιτελικό ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Ο αριστερόχειρας Ισπανός, βέβαια, που παίζει

στην οκτάδα με τον Ντιέγκο Σβάρτσμαν, βλέπει να αυξάνονται κατακόρυφα οι ελπίδες του για κατάκτηση του δέκατου τίτλου του στο Πριγκιπάτο, αφού έχουν ήδη αποκλειστεί και οι Άντι Μάρεϊ, Σταν Βαβρίνκα!

Όσο για τον Νόλε; Παρότι έπεσε σε έναν εκπληκτικό Γκοφέν και έχασε τελικά στις λεπτομέρειες, είναι δεδομένο ότι παραμένει πολύ μακριά από τον καλό του εαυτό. Αρκεί να δει κανείς τα λάθη στα οποία υπέπεσε στα πιο κρίσιμα σημεία του αγώνα...

Μετά την απώλεια του πρώτου σετ, πάντως, έδειξε πολύ θετικά σημάδια, καθώς με εμφάνιση... παλιού Νόλε έφερε το ματς στα ίσα και κατάφερε να μπει από νωρίς στη θέση του οδηγού και στο τρίτο σετ.

Ο Γκοφέν, ωστόσο, κόντρα σε όλα τα προγνωστικά, ανέβασε την απόδοσή του και άρχισε να... πυροβολεί στις γραμμές, όπως έκανε στο ξεκίνημα του ματς.

Έχασε πέντε ευκαιρίες για μπρέικ στο 2-3 και τελικά τα κατάφερε στο 3-4, βάζοντας μέχρι το τέλος πίεση στον αντίπαλό του, από τη στιγμή που σέρβιρε πρώτος.

Στο 6-5, λοιπόν, οι μπάλες ήταν βαριές για τον 29χρονο Σέρβο, που μπόρεσε με υπερπροσπάθεια να σβήσει τέσσερα ματς πόιντ, όμως ο Γκοφέν ήταν αυτός που χαμογέλασε στο φινάλε...

Πέρασε στον τρίτο Masters ημιτελικό στην καριέρα του και λογικά θα κληθεί να κάνει μία ακόμα υπέρβαση, δηλαδή, να αποκλείσει τον βασιλιά του χώματος Ναδάλ...

Keywords
Αναζητήσεις
γκοφεν τενιστας, γκοφιν βαβρινγκα
Τυχαία Θέματα