Ο ΚΟΑΠ συμμετείχε στην 2η Συνάντηση του Ευρωπαϊκού Δικτύου ΚΑΠ

Τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 πραγματοποιήθηκε στο Théâtre du Vaudeville, στις Βρυξέλλες,  εκδήλωση για την απονομή των «Agricultural and Rural Inspiration Awards 2023» στην οποία κλήθηκαν να συμμετάσχουν και τα μέλη του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πλέον έχει καταστεί θεσμός, βραβεύθηκαν τα πιο καινοτόμα και ευφάνταστα έργα/δράσεις που χρηματοδοτήθηκαν μέσω της Κοινής Γεωργικής Πολιτικής.

Διεξήχθη επίσης και η Δεύτερη Συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής με τη συμμετοχή

του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ).

Οι κυριότεροι στόχοι της δεύτερης Συνάντησης του Ευρωπαϊκού Δικτύου Κοινής Αγροτικής Πολιτικής ήταν:

Να ενημερωθούν τα μέλη σχετικά με τυχόν αναθεωρήσεις πολιτικών, καθώς και τυχόν αλλαγές στα στρατηγικά σχέδια των διαφόρων κρατών μελών.Να ενημερωθούν τα μέλη για τις δραστηριότητες του Δικτύου περιλαμβανομένης και της Πρώτης Συνάντησης της Καθοδηγητικής Επιτροπής.Να συζητηθεί ο σημαντικός ρόλος της δικτύωσης αναφορικά με την εφαρμογή και την αξιολόγηση των στρατηγικών σχεδίων, καθώς και την προώθηση της ανταλλαγής τεχνογνωσίας και καινοτομίας.Έγιναν παρουσιάσεις σχετικά με τα θέματα που συζητήθηκαν κατά την Πρώτη Συνάντηση της Καθοδηγητικής Επιτροπής, υιοθετήθηκαν τα διαδικαστικά που θα ακολουθούνται κατά τις συναντήσεις του Δικτύου, όπως καταγράφηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, και ενημερώθηκαν τα μέλη όσον αφορά δραστηριότητες δικτύωσης που έγιναν. Πρόσθετα, υπήρξε αλληλοενημέρωση μεταξύ των μελών του Δικτύου για τις δραστηριότητες που έχουν διεξαχθεί γενικότερα. Έγινε, τέλος, ανακεφαλαίωση των όσων είχαν συζητηθεί, ενώ υπήρξε και γενικότερη συζήτηση για διάφορα άλλα θέματα που απασχολούν τους εμπλεκόμενους.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επικοινωνήστε με την κα Μαρίνα Πετρίδου στο τηλέφωνο 22557788.

Keywords
Τυχαία Θέματα