Ο Κάρι, ο Κερ, ο... Μάτζικ κι ο ΛεΜπρον! (pics)

Η σεζόν ολοκληρώθηκε με τους Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς να επιστρέφουν στην κορυφή του κόσμου και παράλληλα να καταρρίπτουν πολλά ρεκόρ!

Μία βραδιά γεμάτη ιστορικά ρεκόρ ήταν εκείνη του 6ου Τελικού. Αρχής γενομένης από τον MVP Ιγκουοντάλα, μαζί με τον πολυτιμότερο παίκτη της χρονιάς, Στεφ Κάρι, έγιναν το πρώτο "δίδυμο" που το καταφέρνουν, μετά το 1980 όταν το πέτυχαν οι Καρίμ Αμπντούλ-Τζαμπάρ και Μάτζικ Τζόνσον. Εκτός αυτού, ο Ιγκουοντάλα γίνεται ο πρώτος MVP

Τελικών με 0 συμμετοχές στη βασική πεντάδα στην κανονική περίοδο.

Όσο για τον ΛεΜπρον Τζέιμς, σημείωσε τους 215 από τους 561 πόντους των Καβαλίερς και μόνο ο Μάικλ Τζόρνταν το 1993 είχε μεγαλύτερο ποσοστό.

Παράλληλα, ο Στιβ Κερ έγινε ο πρώτος rookie που φτάνει στην κορυφή μετά τον Πατ Ράιλι το 1982. Ακόμα, έγινε μόλις ο 4ος που παίρνει πρωτάθλημα κι ως παίκτης κι ως προπονητής.

Σημειώνεται επίσης ότι ο Στεφ Κάρι "διέλυσε" το ρεκόρ του Ρέτζι Μίλερ, καθώς μέτρησε 98 τρίποντα στην postseason! Ακόμα, έγινε ο 6ος παίκτης που παίρνει για πρώτη φορά βραβείο MVP και την ίδια σεζόν φτάνει στην κορυφή.

Τέλος, οι Πρωταθλητές Γουόριορς πέτυχαν επιδόσεις των... καλών Σικάγο Μπουλς με τις 83 νίκες που πέτυχαν σε όλη τη σεζόν.

Πηγή: gazzetta.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα