Ο Γρηγόρης Μάκος για την επιστροφή του στην Ελλάδα

Μετά από τρία χρόνια στην ξενιτιά, ο Γρηγόρης Μάκος είναι έτοιμος να επιστρέψει στα σαλόνια της Superleague, αφού στα χέρια του έχει προτάσεις από συλλόγους που θα πρωταγωνιστήσουν τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο Ελλαδίτης μέσος σε συνέντευξη του στο sports24.gr μίλησε απο το πέρασμα του στην Ανόρθωση και τον λόγο που επιστρέφει στην Ελλάδα.



Γρηγόρη,

πήρες μία σημαντική απόφαση. Τώρα που όλοι ψάχνουν τρόπο να φύγουν, εσύ επιστρέφεις στα δύσκολα. Πως κι έτσι;

"Θέλω να είμαι ρεαλιστής. Επιστρέφω στην Ελλάδα με σκοπό να αγωνιστώ και να με δουν σε μία ομάδα που θα πρωταγωνιστεί. Γιατί κακά τα ψέμματα για λόγους που δεν γνωρίζω, στην Κύπρο δεν μας έβλεπαν (κυρίως από την Εθνική).

Δεν θέλω να αποδείξω κάτι, αλλά να παίξω την μπάλα μου. Ούτε τα χρόνια με πήραν (είναι 27 ετών), ούτε βγάζω παράπονο. Απλά πιστεύω πως εδώ θα φανώ περισσότερο και κάποια στιγμή θα πάρω την ευκαιρία μου στην Εθνική ομάδα που τόσο αγαπώ. Ειδικά τώρα που περνά μία φάση ανανέωσης".

Έρχεσαι από την Κύπρο, μία χώρα που βίωσε με σκληρό τρόπο την οικονομική κρίση. Δεν σε φοβίζει αυτό;

"Είναι ένα κομμάτι που γνωρίζω δυστυχώς καλά. Στην Κύπρο αρκετός κόσμος έχασε τις οικονομίες μίας ζωής. Όμως ο κόσμος δεν ήταν μίζερος, το πάλεψε και προσπάθησε να το ξεπεράσει.

Πραγματικά είναι συγκλονιστικό να βλέπεις ανθρώπους που δούλευαν 30+ χρόνια να κουρεύουν τις καταθέσεις τους. Αυτό επηρέασε το ποδόσφαιρο φυσικά και δυστυχώς τους παίκτες. Κάποιοι υπέφεραν. Μην ξεχνάτε πως το δικό μας επάγγελμα δεν κρατάει πολλά χρόνια και δεν είναι όλοι οι παίκτες πλούσιοι".

Αλήθεια, πως αποφάσισες να πας στην Κύπρο μετά την Γερμανία;

"Μετά τον τραυματισμό που πέρασα στην Μόναχο 1860 πήγα στην Κύπρο με σκοπό να πάρω παιχνίδια και να κληθώ ξανά στην Εθνική. Πολλά παιδιά από την Ελλάδα έκαναν το ίδιο. Η πρόταση από την Ανόρθωση ήρθε άμεσα και δεν το σκέφτηκα πολύ. Βέβαια δεν μου βγήκε υπό την έννοια πως δεν κλήθηκα στην Εθνική.

Όπως είπα και πριν, δυστυχώς δεν προσέχουν αρκετά το συγκεκριμένο πρωτάθλημα και δεν καταλαβαίνω το λόγο από τη στιγμή που το κυπριακό πρωτάθλημα είναι εξαιρετικό με πορείες ομάδων στο Champions League.

Πιστεύω πως οι πρώτες 3-4 ομάδες της Κύπρου, θα διεκδικούσαν τίτλο στην Superleague. Δεν βγάζω κάποιο παράπονο έτσι, είναι γεγονός".

Πηγή: Sports24.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα