Ο Γιώργος Παπαδόπουλος ομιλητής στο TeDxNicosia

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος αποτελεί έναν από τους ομιλητές του φετινού TEDxNicosia που θα πραγματοποιηθεί στις 7 Μάιου στο Σατιρικό θέατρο στη Λευκωσία.

Το φετινό TEDxNicosia εχει το τίτλο Traces (ίχνη). Το TEDxΝicosia αποτελεί μια οργανωμένη, ανεξάρτητη εκδήλωση TEDx, που λειτουργεί στην Κύπρο, από το 2011, με την άδεια του TED.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα τοπικών εκδηλώσεων, που έχει ως στόχο να φέρει κοντά τους ανθρώπους και να μοιραστούν την TED-εμπειρία καθώς και ιδέες που αξίζουν να διαδοθούν.

Ο Γιώργος Παπαδόπουλος είναι ένας καλλιτέχνης ο οποίος χρησιμοποιεί το γυαλί, ως μέσο δουλείας του. Τα έργα του δεν μπορούν να τοποθετηθούν σε κανένα είδος τέχνης, αφού πολύ απλά τα έργα του αποτελούν ταυτόχρονα, έργα τέχνης, αρχιτεκτονικής, γλυπτικής και διακόσμησης.

Η θεματολογία του Γιώργου Παπαδόπουλου, είναι συνδυασμός αφηρημένων και εικαστικών θεμάτων. Ο κ. Παπαδόπουλος χρησιμοποιεί την τεχνική του από την περίοδο που ήταν φοιτητής στο Royal College of Art στο Λονδίνο.

Σήμερα ο κ. Παπαδόπουλος χρησιμοποιεί ως εργαλεία του, σφυριά, τούβλα και σφαίρες. Όπως χαρακτηριστικά λέει « Το γυαλί αποτελεί τον καμβά του και τα σφυριά το πινέλο του».

Τα έργα του μπορούν να χαρακτηριστούν ως έργα απίστευτης ομορφιάς. Μέσα από τον πειραματισμό τα έργα αποκτούν αξεπέραστη ομορφιά και αντικατοπτρίζουν τα παράδοξα του γυαλιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα