Ο Φιρμίνο την οδηγεί στ' «αστέρια»! (vid)

Η Γουέστ Μπρομ έβαλε πάρα πολύ δύσκολα στην Λίβερπουλ, όμως οι «Κόκκινοι» χάρη σε γκολ του Φιρμίνο κατάφεραν να πάρουν την σημαντική νίκη (0-1) και ν' ανέβουν εκ νέου στην 3η θέση της βαθμολογίας.

Στο πρώτο μισό, έδειχνε ικανή να βάλει τέλος στην «ανομβρία» των τελευταίων 27 ετών και να γυρίσει το ρολόι πίσω στο 1990- τότε που στέφθηκε για τελευταία φορά (μέχρι την επόμενη...) πρωταθλήτρια. Μετά, στράβωσε ελαφρώς το πράγμα κυρίως επειδή της αμύνης τα παιδιά θύμιζαν ελβετικό τυρί γεμάτο τρύπες. Πλέον, παλεύει

να σώσει ό,τι σώζεται και να επιστρέψει εκεί που ιστορικά ανήκει: στο Champions League.

Για να γίνει αυτό, όμως, η ομάδα του Κλοπ πρέπει να κερδίζει με ρυθμούς... πολυβόλου, καθώς ο ανταγωνισμός είναι κάτι παραπάνω από σκληρός και η Μάντσεστερ Σίτι την κυνηγάει μετά μανίας στην 3η θέση (η οποία, για να μην ξεχνιόμαστε, οδηγεί απευθείας στους ομίλους).

Αυτό έκανε και σήμερα η- ανεβασμένη εσχάτως- Λίβερπουλ, η οποία δυσκολεύτηκε μεν, τα κατάφερε δε εκτός έδρας κόντρα στην Γουέστ Μπρομ: ο Μινιολέ έκανε δύο πολύ μεγάλες αποκρούσεις (στο 35΄ σταμάτησε τον Ρόμπσον- Κανού και στο 80΄ έβγαλε δύσκολα το σουτ του Φίλιπς) και στο μεσοδιάστημα ο Φιρμίνο, στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους- με κεφαλιά πέτυχε το 11ο φετινό του τέρμα, το οποίο αποδείχτηκε «χρυσό», καθώς έδωσε τη νίκη στους «Κόκκινους».

Έτσι, η Λίβερπουλ πήγε στους 66 βαθμούς, +2 από την 4η Σίτι, η οποία, όμως, έχει ματς λιγότερο. Το 1990 μπορεί να μην έρθει εν έτει 2017, όμως η έξοδος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση δεν παύει να είναι ένα βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση.

Ένα βήμα προς την επιστροφή στο μέλλον...

Keywords
Τυχαία Θέματα