Ο Φινκ αλλάζει πολλά και αισιοδοξεί…

ΑΠΟΕΛΑποφασιστικός στις επιλογές του ο Γερμανός τεχνικός, δίνει θετικά δείγματα γραφήςΜε συμπληρωμένες τρεις εβδομάδες και κάτι ημέρες στον Αρχάγγελο, το προχθεσινό παιγνίδι του ΑΠΟΕΛ στο «Αμμόχωστος», κόντρα στη Νέα Σαλαμίνα, ήταν το πρώτο δείγμα τής μέχρι τώρα δουλειάς που έγινε στο γαλαζοκίτρινο στρατόπεδο, υπό τις οδηγίες του Γερμανού προπονητή Τόρτσεν Φινκ.Τα προηγούμενα παιγνίδια που ήταν στον πάγκο της ομάδας δεν μπορούν να θεωρηθούν ως

δείγμα, καθώς είναι εύκολα αντιληπτό πως στο πρώτο του ματς πρωταθλήματος με αντίπαλο τον Οθέλλο (1-1), μετρούσε ελάχιστες μέρες στην ομάδα. Παράλληλα, καθοδήγησε τους ποδοσφαιριστές του στους δύο αγώνες κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, στους οποίους προχώρησε σε πάρα πολλές δοκιμές, σε μια προσπάθεια να διαπιστώσει την αγωνιστική αξία και ετοιμότητά τους.Στο κομμάτι της τακτικής, η πιο ευδιάκριτη διαπίστωση από τις επιλογές του Φινκ είναι ο σχηματισμός 4-2-3-1. Είδαμε έναν ΑΠΟΕΛ πολύ αλλαγμένο σε σύγκριση με το προηγούμενο διάστημα. Με περισσότερη διάθεση από τους ποδοσφαιριστές, πιο συγκεντρωμένους και πιο ευέλικτους στις κινήσεις τους. Και τούτο, παρόλο που τα πόδια των παικτών ενδεχομένως να είναι βαριά, καθώς το προηγούμενο δεκαπενθήμερο στον «Αρχάγγελο» έγινε μίνι προετοιμασία, με δυνατές προπονήσεις και νέες μεθόδους εκγύμνασης. Παράλληλα, δεν πρέπει να παραγνωρίζεται ότι οι επιλογές του Φινκ ήταν περιορισμένες λόγω πολλών τραυματισμών βασικών παικτών, με αποτέλεσμα να παρατάσσεται, ώς ένα βαθμό, ενδεκάδα ανάγκης.Είδαμε επίσης τον Γερμανό τεχνικό να μη διστάζει να βάζει με το καλημέρα στο αρχικό σχήμα το νεοαποκτηθέντα Μάρτιν Λάνιγκ, αλλά και να χρησιμοποιεί ως αλλαγή τον Βάλμιρ Νάφιου. Δύο ποδοσφαιριστές που υπό τις περιστάσεις (χωρίς πολλές προπονήσεις και χωρίς την απαιτούμενη προσαρμογή), έδειξαν θετικό πρόσημο με την εμφάνισή τους. Ο μεν Λάνιγκ πλάι στον Μοράις έκανε τα απαραίτητα χωρίς περιττές κινήσεις. Έδειξε ότι διαθέτει ποιότητα και μπορεί να βοηθήσει αρκετά στο οργανωτικό κομμάτι. Αμυντικά ήταν σταθερός, έκλεινε σωστά τους δρόμους και έδειξε να δένει με την πρώτη με το Μοράις.

Από την άλλη, στα 15 λεπτά συμμετοχής του ο Νάφιου έδειξε ότι είναι παίκτης με τρομερή ποιότητα, είναι ταχύς, έχει εκρηκτικότητα και είναι σε θέση να δημιουργήσει ρήγματα στις αντίπαλες άμυνες. Έδωσε ορισμένες κάθετε μπαλιές, έτρεξε αρκετά και άφησε θετικές εντυπώσεις. Σαφέστατα και ο αγώνας του Σαββάτου δεν ήταν κριτήριο για τις δυνατότητες των νεοφερμένων, αλλά με μόλις λίγες παρουσίες στην ομάδα η συμμετοχή τους και μόνο θεωρείται σημαντική. Διότι, ας μη ξεχνάμε, ότι τη δεδομένη χρονική περίοδο ο ΑΠΟΕΛ συνεχίζει να ταλαιπωρείται από συνεχείς τραυματισμούς και όλοι θα χρειαστούν σύντομα.Η επόμενη μέραΤο πιο σημαντικό για τον ΑΠΟΕΛ είναι το ότι έβαλε φρένο στα ανεπιτυχή αποτελέσματα, ο κόσμος χειροκρότησε και οι παίκτες έδειξαν μετά από καιρό ότι είναι μια οικογένεια. Ζητούμενο, όπως είπε και ο Φινκ μετά το τέλος του αγώνα με τη Νέα Σαλαμίνα, είναι η περαιτέρω βελτίωση. Καλή η νίκη, η διάθεση και τα πρώτα σημάδια βελτίωσης φάνηκαν, αλλά ο Γερμανός τεχνικός ξέρει ότι η ομάδα του πρέπει να έχει καλύτερη απόδοση και να σταθεροποιηθεί: «Είναι πολύ σημαντικό σ’ αυτό το σημείο του πρωταθλήματος ότι κερδίσαμε, αλλά σίγουρα πρέπει να βελτιωθούμε στο μέλλον. Παλέψαμε πολύ και δείξαμε σωστή αγωνιστική συμπεριφορά», είπε.Ένας βασικός τομέας, στον οποίο ο Φινκ δίνει πολύ μεγάλη σημασία, είναι το αγωνιστικό και ψυχολογικό ανέβασμα έμπειρων παικτών με πολύ καλά προσόντα, οι οποίοι για διάφορους λόγους είναι πίσω σε απόδοση και δεν προσφέρουν τα αναμενόμενα. Ειδικότερα, περιμένει πολύ περισσότερα από τον Ντε Βισέντι, Αλεξάνδρου και Χαραλαμπίδη, τους οποίους είχε στη βασική ενδεκάδα στο προχθεσινό παιχνίδι. Ο προπονητής ξέρει ότι η αγωνιστική βελτίωσή τους είναι καθοριστικής σημασίας στα επόμενα κρίσιμα παιχνίδια. Ταυτόχρονα, ο Γερμανός τεχνικός έδωσε από την πρώτη στιγμή δείγματα γραφής, σε σχέση με την αποφασιστικότητά του να δώσει πολύ περισσότερες ευκαιρίες σε νέους παίκτες, που μέχρι τώρα ήταν στο περιθώριο.Έγινε το αυτονόητοΚαι επίσημα παρελθόν αποτελεί από χθες ο Τάσος Παπάζογλου από τον ΑΠΟΕΛ. Ο Ελλαδίτης αμυντικός, όπως είναι γνωστό, δεν υπολογιζόταν στα πλάνα του νέου προπονητή και χθες ανακοινώθηκε επίσημα το τέλος της συνεργασίας των δύο πλευρών.

Keywords
Τυχαία Θέματα