Ο επιζών του μακελειού του Στροβόλου «φωνάζει» για τα δικαιώματα των ορφανών

Στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο φιλοξενήθηκε ο Κλεόπας Κουλουμάς, ο οποίος βίωσε και βιώνει την ορφάνια εδώ και εννέα χρόνια, όταν ο πατέρας του σκότωσε την μητέρα και την αδερφή του και στην συνέχεια έδωσε τέλος στη ζωή του.

Ήταν πρωταγωνιστής στο ειδεχθές έγκλημα όπου ο πατέρας του είχε σκοτώσει μπροστά στα μάτια του την μάνα του και την αδελφή του. Ο 14χρονος τότε Κλεόπας, πρόλαβε να γλιτώσει από τα πυρά του μαινόμενου πατέρα του. 

Διαβάστε επίσης: Tραγωδία: Πατέρας πυροβόλησε γιο, κόρη, σύζυγο (φωτο)

Αρχικά, ο Κλεόπας ανέφερε ότι η κυβέρνηση έλεγε από την αρχή ότι θα δημιουργήσει

ένα κράτος πρόνοιας το οποίο θα μεριμνά και με αφορμή την δική μου προσωπική εμπειρία, έχω στείλει επιστολή και έχω ζητήσει να μιλήσω προσωπικά με τον Πρόεδρο για  το πως νιώθουν τα ορφανά παιδιά στην Κύπρο και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Κλεόπας είχε μεγαλώσει με την γιαγιά και τον παππού, μέχρι τα 18 του χρόνια που αποφάσισε να σπουδάσει, ένας φοιτητής με όνειρα. Σπουδάζει διοίκηση επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας.

Όσο αφορά το επίδομα ορφάνιας, είπε ότι το λαμβάνει ο φοιτητής κάθε 4μηνο ή εξάμηνο για το πανεπιστήμιο. Σε κάθε εγγραφή αποκόπτεται. Αποκόπτεται επίσης και τους μήνες που είναι κλειστά τα πανεπιστήμια και ο ορφανός καλείται να δουλέψει ή να τα πάρει αναδρομικά. Όπως ανέφερε όμως, αν ένα ορφανό παιδί εργαστεί μετά δεν δικαιούται το επίδομα και το χάνει.

«Έχω αποταθεί στην Κυβέρνηση και η απάντηση ήταν ότι δεν μπορούν να κάνουν κάτι και ότι πρέπει να κάνω εξετάσεις στην κυβέρνηση και να μπω με κάποια κριτήρια σε λίστα αναμονής όπως όλος ο κόσμος».

Κλείνοντας, ανέφερε ότι έκανε μία δημοσίευση για την 19χρονη στο Υφυπουργείο Τουρισμού. «Δεν έχω τίποτα προσωπικό με την κοπέλα, ούτε την γνωρίζω απλά κατάλαβα ότι έτυχε διαφορετικής μεταχείρισης».

Ιούνιος 2014: Εκτέλεσε με G3 την οικογένειά του

Ο 41χρονος Ανδρέα Πίτης, ηλεκτρολόγος στο επάγγελμα, εκτέλεσε με στρατιωτικό τυφέκιο G3 τη σύζυγό του Μαργαρίτα Κουλουμά, 37 ετών νηπιαγωγό, με την οποία βρισκόταν σε διάσταση, όπως επίσης και την 9χρονη κόρη τους, Αντωνία, ενώ τραυμάτισε σοβαρά τον γιο του Κλεόπα, ηλικίας τότε 14 ετών.

Η απίστευτη τραγωδία εκτιλύχθηκε στην οδό Αριάδνης, πάροδο της λεωφόρου Τσερίου, στο Στρόβολο. Μετά τις αποτρόπαιες πράξεις του, ο Πίτης, έστρεψε το όπλο (που του χορήγησε η ΕΦ ως έφεδρου) προς τον εαυτό του και πυροβόλησε, αφαιρώντας και τη δική του ζωή.

Keywords
Τυχαία Θέματα