Ο Επ.Εθελοντισμού επικροτεί το "πρόγραμμα Στυλιανίδη"

Ο Επίτροπος Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, Γιάννης Γιαννάκη, εκφράζει τη στήριξή του στην πρωτοβουλία του Ευρωπαίου Επιτρόπου για την ανθρωπιστική βοήθεια και διαχείριση κρίσεων, Χρήστου Στυλιανίδη, σχετικά με την έναρξη ενός πανευρωπαϊκού προγράμματος για προσφορά εθελοντικής εργασίας σε περιοχές που επλήγησαν από καταστροφές.

Σε ανακοίνωση αναφέρεται ότι όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να αρχίσουν να υποβάλλουν αιτήσεις μέσω της ιστοσελίδας της ΕΕ, ενώ η πρώτη αποστολή των εθελοντών θα ξεκινήσει

στο τέλος του 2016, μετά την αναγκαία κατάρτιση και ενημέρωση.

Προστίθεται ότι το πρόγραμμα αφορά πολίτες της ΕΕ, ηλικίας άνω των 18 ετών, ενώ χρειάζονται εθελοντές με γνώση και δεξιότητες όπως πολιτική επιστήμη, μηχανική, οικονομία, κοινωνικές επιστήμες, λογιστική και εκπαίδευση.

Οι εθελοντές θα αποστέλλονται σε περιοχές στις οποίες θα διασφαλίζεται ένα ασφαλές περιβάλλον και θα έχουν άμεση συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και την τοπική κοινωνία για τη πιο αποτελεσματική εφαρμογή των ανθρωπιστικών προγραμμάτων, συμπληρώνεται.

«Ενθαρρύνουμε τη συμμετοχή των πολιτών στο πρόγραμμα της ΕΕ, συμμετοχή η οποία θα συμβάλει και στην προσωπική ανάπτυξη των εθελοντών με την απόκτηση σημαντικών εμπειριών, νέων δεξιοτήτων και γνώσεων», καταλήγει η ανακοίνωση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στη σχετική ιστοσελίδα της ΕΕ στο ec.europa.eu/echo/what/humanitarian-aid/eu-aid-volunteers_en

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα