Ο Εκρέμ Ιμάμογλου βάζει πλώρη πλέον για την ηγεσία της Τουρκίας

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου βάζει πλώρη πλέον για την ηγεσία της Τουρκίας, μετά τη χθεσινή του εκθαμβωτική νίκη.

Κι ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν Βιώνει την πρώτη του μεγάλη πολιτική ήττα στην καριέρα του. Την παραδέχθηκε χθες το βράδυ, ώρες μετά τα αποτελέσματα βέβαια... Είπε ότι έλαβε το μήνυμα που του έστειλε ο λαός του Και τώρα ανασκουμπώνεται, Ειδικά για να φτιάξει την οικονομία Που αποκαλύφτηκε τελικά Ότι ήταν η αχίλλειος πτέρνα του. Ο λαός τον ‘τιμώρησε’ ένα χρόνο μετά τις εθνικές εκλογές.

Για

τον Εκρέμ Ιμάμογλου Τα φτερά του πλέον ανοίγουν διάπλατα με αυτή τη μεγάλη διαφορά Που πέτυχε για δεύτερη φορά στην Κων/λη.

«Από σήμερα» -ΕΙΠΕ- «η Τουρκία θα είναι μια διαφορετική Τουρκία».

«Μας δώσατε την ευκαιρία να κάνουμε το πρώτο βήμα προς μια Τουρκία, όπου η δημοκρατία, η ελευθερία, η ισότητα, ο ορθολογισμός, η επιστήμη, η αγάπη και η αλληλεγγύη θα ευδοκιμήσουν». Αυτά υπόσχεται ο Ιμάμογλου, Ο οποίος αναλαμβάνει να αναστηλώσει πρώτα τη διαλυμένη αντιπολίτευση. Κι έπειτα να γίνει ο νέος ηγέτης της Τουρκίας.

Ο Ερντογάν έχασε όχι μόνο την Πόλη, Αλλά και τα ποσοστά του σε όλη την Τουρκία.

Η διαφορά μεταξύ Ιμάμογλου και Μουράτ Κουρούμ, Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα είναι: 11.5 μονάδες.

Ακριβώς όπως την είχε προβλέψει η έγκυρη εταιρεία Metropoll. Δηλαδή, ο Ιμάμογλου συγκέντρωσε το 51.08% των ψήφων, Μόνος του, χωρίς τη συμμαχία της αντιπολίτευσης,
Αλλά με τη βοήθεια βέβαια λίγο και των Κούρδων. Ενώ ο Μουράτ Κουρούμ του ΑΚΡ, το 39.59%.
Στη δε Άγκυρα, εκεί κι αν ήταν πανωλεθρία: Στις 22 μονάδες η διαφορά Μεταξύ του νυν δημάρχου της αντιπολίτευσης, Μανσούρ Γιαβάς και του υποψήφιου του Ερντογάν, Τουργκούτ Αλτινόκ.

Βαριά ήταν ήττα όμως και στην επικράτεια. Το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα της αντιπολίτευσης είδε ποσοστά που είχε να δει από τη δεκαετία του ’70 και πέρασε μπροστά από το κυβερνών, με 37%. Ενώ το ΑΚΡ έρχεται δεύτερο με 35%.

Ο πολιτικός χάρτης της Τουρκίας έγινε κόκκινος..., Από το χρώμα του κεμαλικού κόμματος.

Οι ισλαμιστές, έπειτα από περίπου 25 χρόνια, υπέστησαν τις μεγαλύτερες απώλειες που έχουν δει. Κι αυτές αποτυπώνονται σήμερα, την επόμενη ημέρα και στα πρωτοσέλιδα της χώρας. Όλες οι εφημερίδες αναγνωρίζουν τη μεγάλη επάνοδο της αντιπολίτευσης, αλλά και το μήνυμα που έστειλε ο λαός στην κυβέρνηση. Οι αντιπολιτευόμενες εφημερίδες κάνουν λόγο για ‘ιστορική νίκη’ και ‘επανάσταση’ του λαού, οι φιλοκυβερνητικές εστιάζουν στο ότι ο κόσμος έστειλε μήνυμα για την ακρίβεια και την οικονομία. Είναι ο κύριος λόγος που αναγνωρίζουν για την ήττα.

Αν τώρα θα αλλάξει και πορεία ο Ερντογάν, είναι το ερώτημα της επόμενης ημέρας...

Η επικρατούσα άποψη είναι ότι Δεν θα αλλάξουν πολλά. Στην Οικονομία σίγουρα θα γίνουν αλλαγές, Αλλά στην Εξωτερική Πολιτική, Που ενδιαφέρει και την Ελλάδα φυσικά.

Μήπως γίνει πιο σκληρός, δηλ., ο Ερντογάν, Δεν φαίνεται ότι η ρότα, Τουλάχιστον μέχρι να φτιάξει η οικονομία, Ότι θα αλλάξει, Γιατί δεν έχει να πιεστεί άμεσα από τους εθνικιστές εταίρους του.
 

Keywords
Τυχαία Θέματα
Εκρέμ Ιμάμογλου, Τουρκίας,ekrem imamoglou, tourkias