Ο ΔΗΣΥ στηρίζει τα αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς

Τα προβλήματα και τα αιτήματα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ανέλυσε σήμερα η Πρόεδρος της Δήμητρα Καλογήρου σε αντιπροσωπεία του ΔΗΣΥ υπό τον Πρόεδρο του κόμματος Αβέρωφ Νεοφύτου, λαμβάνοντας τη δέσμευση για στήριξη του έργου και του προσωπικού της Επιτροπής.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου είπε ότι το κόμμα του δίνει ιδιαίτερη βάση και σημασία στις εποπτικές αρχές. “Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έχει ένα πολύ σημαντικό ρόλο να παίξει”, είπε ο κ. Προδρόμου, εκφράζοντας παράλληλα ικανοποίηση

για την ενίσχυση της Επιτροπής μέσα στο 2015, όπως προβλέπεται από τον προϋπολογισμό.

“Ακούσαμε τους προβληματισμούς και κάποια αιτήματα που υπάρχουν από την Επιτροπή και από την πλευρά του ΔΗΣΥ, είμαστε έτοιμοι να υποστηρίξουμε την προσπάθεια που κάνει η κ. Καλογήρου και όλο το προσωπικό και οι συνεργάτες της”, είπε.

Η κ. Καλογήρου από την πλευρά της, αφού ευχαρίστησε τον ΔΗΣΥ για τη στήριξη, είπε πως το θέμα της στελέχωσης είναι πάρα πολύ σημαντικό, καθώς οι εποπτευόμενοι έχουν διπλασιαστεί και τριπλασιαστεί τα τελευταία χρόνια, σε αντίθεση με την Επιτροπή που έμεινε με το ίδιο προσωπικό.

“Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι φέτος στον προϋπολογισμό μας για το 2015 έχουν προστεθεί νέες θέσεις έτσι ώστε να μπορεί η Επιτροπή να πάρει αυτούς που χρειάζεται, τουλάχιστον ως αρχή”, είπε, και σημείωσε ωστόσο, ότι οι ανάγκες σε προσωπικό είναι πολύ μεγαλύτερες, και συνεπώς αναμένουν τη στήριξη της Πολιτείας ώστε να στελεχωθεί επαρκώς η Επιτροπή.

Απαντώντας σε ερώτηση, η κ. Καλογήρου είπε πως οι θέσεις που εγκρίθηκαν στον προϋπολογισμό του 2015 είναι μόλις επτά. “Αυτό θα ενισχυθεί είτε με αγορά υπηρεσιών, είτε, ίσως με μετάθεση κάποιων στελεχών από τη δημόσια υπηρεσία και ιδιαίτερα από το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου”, είπε. Σημείωσε ότι η Επιτροπή στελεχώνεται σήμερα με 58 άτομα, ενώ οι εποπτευόμενοι ανέρχονται στους 500.

Ερωτηθείσα ποια είναι τα κύρια θέματα που απασχολούν αυτό το διάστημα την Επιτροπή, η κ. Καλογήρου είπε ότι υπάρχουν διάφορες εναρμονιστικές νομοθεσίες που έχουν τελευταίως εγκριθεί και επηρεάζουν τους εποπτευόμενους. Πάνω σε αυτό, όπως είπε, η Επιτροπή θα εκδώσει σε σύντομο χρονικό διάστημα εγκυκλίους με τις οποίες θα δίδει περαιτέρω βοήθεια προς τους εποπτευόμενους για να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν. Επίσης, όπως είπε, διενεργούνται εσωτερικά σεμινάρια έτσι ώστε να μπορούν οι εποπτευόμενοι να ενημερώνονται και να τους επιλύονται τυχόν απορίες.

Όσον αφορά τις έρευνες για τον τραπεζικό τομέα, η κ. Καλογήρου είπε πως αυτές συνεχίζονται, ενώ παράλληλα, η Επιτροπή διενεργεί εποπτεία και για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα