Ο απολογισμός της Εθνικής Futsal και η επόμενη ημέρα

Με απολογισμό τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες, η παρουσία της Εθνικής μας ομάδα Ανδρών Futsal στα επίσημα παιχνίδια που έδωσε στο Μαυροβούνιο, σαφώς δεν ικανοποιεί κανέναν.

Σε ένα αμφίρροπο όμιλο, η Εθνική μας δεν κατάφερε να πετύχει ούτε μια νίκη με αποτέλεσμα να τερματίσει στην τελευταία θέση του ομίλου ενώ στους τρεις αγώνες, πέτυχε μόνο ένα τέρμα. Καθοριστικός ήταν ο πρώτος αγώνας με το Μαυροβούνιο. Η ήττα με 3-0 σε ένα παιχνίδι στο οποίο η Εθνική μας έπρεπε να έχει βαθμολογικό κέρδος για να έχει βάσιμες ελπίδες να διεκδικήσει

κάτι στη συνέχεια, στοίχισε ψυχολογικά στους ποδοσφαιριστές με αποτέλεσμα, να ακολουθήσουν άλλες δύο ήττες από Φινλανδία και Ουαλία.

Το πρόγραμμα του τουρνουάΤετάρτη 14 ΙανουαρίουΦινλανδία – Ουαλία 3-0Μαυροβούνιο - Κύπρος 4-0Πέμπτη 15 ΙανουαρίουΚύπρος – Φινλανδία 0-5Μαυροβούνιο - Ουαλία 2-1Σάββατο 17 ΙανουαρίουΟυαλία – Κύπρος 1-2Φινλανδία – Μαυροβούνιο

Βαθμολογία:1 Finland23001001092 Montenegro230063363 Wales310236-434 Cyprus3003111-90

Η Φινλανδία ήταν σαφώς η καλύτερη ομάδα του ομίλου, για αυτό και τερμάτισε πρώτη με εννέα βαθμούς, χωρίς να δεχτεί τέρμα ενώ στον αγώνα με την Ουαλία, η Εθνική μας δικαιούταν κάτι περισσότερο αφού ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα.

«Μιλώντας για τον αγώνα με την Ουαλία, είμαι ικανοποιημένος από την προσπάθεια των ποδοσφαιριστών. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για αυτούς να παίξουν τόσο καλά, χωρίς να έχουν σημαντικό κίνητρο αφού είχαν προηγηθεί οι δύο ήττες. Όμως, ανταποκρίθηκαν θετικά, έβγαλαν κάποια πράγματα στο γήπεδο που είχαμε δουλέψει και αυτό με ικανοποιεί. Σαφώς δεν μας ικανοποιεί το αποτέλεσμα, σε ένα αγώνα στον οποίο, βάσει της εικόνας του, αδικήσαμε τον εαυτό μας» δηλώνει ο προπονητής της ομάδας μας Γιάννος Μυλωνάς.Κάνοντας γενικότερα τον απολογισμό μας στο Μαυροβούνιο, ασφαλώς ο προπονητής της ομάδας μας δεν είναι καθόλου ικανοποιημένος από τη συνολική παρουσία.

«Όταν τελειώνεις ένα τουρνουά με μηδέν βαθμούς, δεν μπορείς να είσαι ευχαριστημένος. Χάσαμε το πρώτο παιχνίδι με το Μαυροβούνιο από δικά μας λάθη και αυτό μας στοίχισε. Είχαμε προετοιμαστεί πάρα πολύ καλά για αυτό τον αγώνα γιατί ξέραμε πόσο σημαντικός ήταν, όμως, ο αντίπαλος μας κέρδισε στη δύναμη και στη συγκέντρωση. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε περισσότερη δουλειά σαν Εθνική για να μπορούμε να είμαστε πιο ανταγωνιστικοί σε τέτοιο επίπεδο», είναι η άποψη του κ. Μυλωνά, ο οποίος προσθέτει:

«Πέραν της δουλειάς που χρειαζόμαστε ως Εθνικής, ενδεχομένως το επίπεδο των Σωματείων μας να μην έχει ανεβεί στο επίπεδο που νομίζουμε έτσι ώστε να μπορούν οι Κύπριοι ποδοσφαιριστές να μπορούν να λειτουργούν καλύτερα υπό πίεση. Αυτό είναι το μεγάλο μας πρόβλημα, όμως, υπάρχουν δικαιολογίες. Όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές μας είναι ερασιτέχνες και για αυτό δεν έχουν τόσες ώρες δουλειάς στο γήπεδο, όσες χρειάζονται για να γίνουν καλύτεροι.Αυτή ήταν και η μεγάλη μας διαφορά με τη Φινλανδία η οποία έδειξε σε αυτό το τουρνουά πως έχει κάνει τεράστια βήματα προόδου. Και εμείς προοδεύουμε, όμως με πολύ πιο αργούς ρυθμούς και αυτό φαίνεται στο γήπεδο».

Το θετικό από αυτή τη διοργάνωση είναι σύμφωνα με τον προπονητή μας οι εμπειρίες που απεκόμισαν οι ποδοσφαιριστές ενόψει των επόμενων διοργανώσεων αλλά και οι σημαντικές διαπιστώσεις που έχουν γίνει για το επίπεδο της δικής μας Εθνικής, συγκρινόμενης με ομάδες του δικού μας βεληνεκούς.«Κρατάμε τις εμπειρίες αλλά και τη διαπίστωση πως χρειαζόμαστε πολλή δουλειά. Το επίπεδο μας δεν έχει ανεβεί τόσο πολύ και για να το πετύχουμε αυτό, πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο ως Εθνική για να γίνουμε πιο ομάδα. Επίσης , αν είναι δυνατό , γιατί γνωρίζω τις δυσκολίες που υπάρχουν, πρέπει να δουλέψουν περισσότερο οι ποδοσφαιριστές και στα Σωματεία τους.Αν συνεχίσουμε με τους ίδιους ρυθμούς δουλειάς, θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στο μέλλον να ξεφύγουμε από τον πρώτο προκριματικό γύρο. Υπάρχουν χώρες που προοδεύουν πιο γρήγορα από εμάς και αν θέλουμε και εμείς να συμβαδίζουμε, πρέπει να δουλέψουμε πολύ περισσότερο, σε διαφορετικό επίπεδο», είναι το καταληκτικό σχόλιο του Ομοσπονδιακού μας τεχνικού.

Keywords
Τυχαία Θέματα