Ο απολογισμός της α' μισού από τον Ντούσαν Κέρκεζ

Με την ανατροπή και τη νίκη με 2-1 επί του ΑΠΟΕΛ η ΑΕΛ έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τις αγωνιστικές υποχρεώσεις της μέσα στο 2019, καθώς παρέμεινε ζωντανή στη διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα.

Φιλοξενούμενους των Κωνσταντίνου Χαραλαμπίδη και Γιώργου Σαββίδη στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision ο προπονητής της ΑΕΛ έκανε

τον απολογισμό της χρονιάς για την ομάδα του, αλλά και του πρώτου μισού του πρωταθλήματος.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Βόσνιος για...

...τον απολογισμό της ΑΕΛ το 2019: «Ήταν το τελευταίο παιχνίδι πριν κλείσουμε το 2019, ήταν μεγάλη χρονιά, πιάσαμε κύπελλο μετά από 30 χρόνια, κερδίσαμε το ματς με ΑΠΟΕΛ που παίζει στους 32 του Γιουρόπα Λιγκ. Στο τέλος κλείσαμε ευχαριστημένοι την χρονιά, ήταν η καλύτερη μου χρονιά, η ΑΕΛ είχε και καλύτερες».

...το αν η ΑΕΛ έχει φτάσει στα όρια της: «Έχουμε δυσκολίες από το καλοκαίρι, ξέρουμε ότι η ΑΕΛ είναι μεγάλη ομάδα, πρέπει να παίζει για το πρωτάθλημα, αλλά χωρίς λεφτά δεν μπορεί. Είμαστε εκεί, κάνουμε ότι μπορούμε μαζί, πρώτα να είμαστε 6άδα και να έχουμε νεαρούς παίκτες».

...τον προϋπολογισμό της ομάδας: «Πάνω κάτω 2 εκατομμύρια, είμαστε 7οι σε αυτό».

...το ντέρμπι Ομόνοια-ΑΕΚ: «Καλύτερη σίγουρα η Ομόνοια, έπρεπε να ήταν διαφορετικό το σκορ. Είναι καλό γι’ αυτήν που δεν παίζει Ευρώπη, αν φέρει ακόμη 2-3 παίκτες τότε μπορεί να είναι το φαβορί. Ο Κακουλλής αν συνεχίσει έτσι η Κύπρος θα έχει έναν μεγάλο στράικερ. Έφεραν παίκτες με ποιότητα που κάνουν την διαφορά, Μποτεάκ, Λέζιακ, Ντάρμπισαϊαρ, ο Γκόμεθ που παίζει με το μυαλό, ο Τιάγκο».

...την ΑΕΚ: «Έχουν ποιότητα, ίσως είναι ώρα για να αλλάξουν κάτι, πολύ καλοί οι Ισπανοί αλλά, ίσως χρειάζονται αλλαγή, έχουν και μεγάλη ηλικία αρκετοί παίκτες. Δεν μπορεί να εξαρτάται πάντα από τον Τρισκόφσκι».

...την άμυνα της Ομόνοιας: «Σίγουρα την έχουν δουλέψει, η ομάδα είναι μαζί, κάθε εβδομάδα είναι καλύτερη».

...τον Γερολέμου: «Τον ξέρω πολλά χρόνια, άλλαξε στα τελευταία δύο. Στα 13 του έλεγαν ότι είναι ο νέος Μέσι, δύσκολο γι’ αυτόν και την οικογένεια του. Άλλαξε, είναι δουλευταράς και ως του χρόνου θα είναι βασικός, κάποια ματς είναι πολύ καλός άλλα ίσως όχι».

…την αλλαγή πάνω στην αλλαγή του Μίκου: «Με την Σαλαμίνα έβαλα τον Μηνά (σ.σ. Αντωνίου) και τα τελευταία λεπτά τον άλλαξα. Από εδώ λέω, δεν θα το έκανα, αλλά από το γήπεδο... είχε κάποιο λόγο. Ο κόσμος πρέπει να πιστεύει, αυτός (σ.σ. Χένινγκ Μπεργκ) κάνει καλή δουλειά».

...το ξέσπασμα του με την Σαλαμίνα: «Με τη Σαλαμίνα, ήθελα να περάσω μηνύματα. Όλοι έχουμε ευθύνη, αλλά οι παίκτες παίζουν».

...τις διαφορές Ανόρθωσης-Ομόνοιας: «Δεν παίζει τόσο ωραίο ποδόσφαιρο η Ανόρθωση, αλλά ξέρουν τι θέλουν, είναι σφικτή ομάδα, έχουν τον Ράγιος που είναι διαφορετικός από πέρσι χάρη στον Τιμούρ, εξαιρετικός πίσω ο «Σίφο», άλλαξε όλη η εικόνα εκεί, είναι διαφορετική ομάδα. Έχουν ποιότητα και ήταν πολύ δύσκολο παιχνίδι για το Παραλίμνι».

…τη διακοπή του αγώνα στο Παφιακό: «Κρίμα, αλλά δεν ξέρω ποιος φταίει. Στην Κύπρο έχουμε πρόβλημα με κάποια γήπεδα».

…τον Μαέ: «Ήρθε χωρίς προετοιμασία, ήθελε χρόνο, είναι νεαρός και οι μικροί κάποτε θέλουν… μπάτσους. Τα έκανε όλα σωστά και σκόραρε το γκολ».

…το αν φοβήθηκε τον ΑΠΟΕΛ: «Έχει ποιότητα, τεχνική, είναι λίγο αργή ομάδα. Το 3-0 στον α’ γύρο ήταν μάθημα για μένα και ήξερα πώς έπρεπε να τους πιέσουμε. Οι παίκτες ένιωσαν πως μπορούσαν να κάνουν κάτι, ότι δεν θα χάναμε. Στο τέλος ήταν σωστό το πλάνο μας. Και με τον Απόλλωνα το γυρίσαμε, είναι σημαντικό για εμένα και τους παίκτες».

…τις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι: «Άκουσα πολλά, κάποιοι άνθρωποι δεν καταλαβαίνουν, που είναι η λογική; Παίζουμε με τον ΑΠΟΕΛ, 10 χρόνια πρωταθλητής και πρέπει κάθε φορά να κερδίζουμε;».

…την απουσία του κόσμου: «Ούτε εγώ καταλαβαίνω, δεν νιώθω καλά, όταν έπαιζα τον είχαμε στο πλευρό μας. Περίμενα να αλλάξουν τα πράγματα. Είναι κρίμα, είμαστε μεγάλη ομάδα και δεν μπορείς να βλέπεις πρωτάθλημα με τέτοια λογική».

…την κατάκτηση του κυπέλλου: «Υπήρχαν καλύτεροι προπονητές από εμένα, πάντα ήθελα να δώσω κάτι πίσω, αν έφευγα σήμερα, θα έφευγα ευχαριστημένος».

…τις ακαδημίες: «Έχουμε καλούς παίκτες και ο ΑΠΟΕΛ, η Ομόνοια αλλά και η Δόξα. Εμείς προσπαθούμε».

…το αν θα πήγαινε στο ΑΠΟΕΛ αυτή τη στιγμή: «Όλοι θέλουν κάτι καλύτερο, αγαπώ την ΑΕΛ. Δεν μπορώ να φύγω με κακό τρόπο, έχω μεγάλο σεβασμό. Αν μπορώ να πάω με ΑΕΛ για το πρωτάθλημα, σίγουρα να μείνω, αλλιώς ας αλλάξω ομάδα».

… το αν θα αποχωρούσε: «Σκέφτηκα πολλά το καλοκαίρι, αλλά μετά σκέφτηκα: γιατί να φύγω; Ήταν μεγάλη εμπειρία, παίξαμε Ευρώπη. Θα ήταν λάθος αν έφευγα».

Keywords
Τυχαία Θέματα