ΝΒΑ: Τιμωρία στον Ντάρεν Κόλισον για ενδοοικογενειακή βία

Ο Ντάρεν Κόλισον των Σακραμέντο Κινγκς τιμωρήθηκε με αποκλεισμό οκτώ αγώνων από τη νέα σεζόν στο ΝΒΑ, λόγω του περιστατικού ενδοοικογενειακής βίας. Μετά από την ποινή φυλάκισης 20 ημερών, που του επιβλήθηκε από τις αρχές των ΗΠΑ, ο πλέι μέικερ των Κινγκς τιμωρήθηκε και από την ομοσπονδία του NBA με αποβολή από τους πρώτους οκτώ

αγώνες της νέας σεζόν στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. Ο Κόλισον συνελήφθη τον περασμένο Ιούνιο, μετά από καταγγελία της συζύγου του ότι της επιτέθηκε και την χτύπησε στις 30 Μαίου, στο σπίτι τους στην Καλιφόρνια.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΝΒΑ, ο Κόλισον θα συμμετέχει στις προπονήσεις της ομάδας, απέχοντας από τους επίσημους αγώνες, ενώ συνολικά θα χάσει 380.324 δολάρια από το συμβόλαιό του με την ομάδα του Σακραμέντο. Σε ανακοίνωσή του, η ομοσπονδία του NBA, η οποία συνέστησε ειδική επιτροπή ώστε να εξετάσει το θέμα του Κόλισον, τόνισε: «Σύμφωνα με την έρευνα που έγινε, αλλά και εξετάζοντας την κατάσταση, το NBA έκρινε πως η τιμωρία 8 αγώνων είναι η κατάλληλη για τον Κόλισον. Ανάμεσα σε άλλα, το NBA έλαβε υπόψη την πράξη και το αποτέλεσμα, την παραδοχή του παίκτη, αλλά και τη συνεργασία του με το NBA και με τις επίσημες αρχές».

Keywords
Τυχαία Θέματα