Κατεχόμενα: Γιατί.."Το μπαϊράμι έγινε φαρμάκι"

Οι δηλώσεις Τουρκές στους Τ/κ του Λονδίνου για «Διάσκεψη με το ζόρι», μια πυρκαγιά σε γκαράζ αυτοκινήτου ενός γνωστού Τ/κ εργολάβου, αλλά και θέματα εσωτερικής επικαιρότητας, απασχολούν σήμερα τα πρωτοσέλιδα των πέντε Τ/κ εφημερίδων. Η αναχώρηση Ακιντζί – Ναμί για το Κραν Μοντάνα και δηλώσεις για τη Διάσκεψη που θα αρχίσει μεθαύριο, καθώς και οι εορτασμοί για το Σεκέρ Μπαϊράμ που άρχισαν χθες, επίσης προβάλλονται στον Τ/κ Τύπο.

Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το Μπαιράμι φαίνεται πως έφερε δυσάρεστες εξελίξεις, μιας και σύμφωνα με την εφημερίδα "Χαβαντίς", σημειώθηκαν ανεπιθύμητα περιστατικά,

με 7χρονο και 61χρονη γυναίκα.

H «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Σύνοδος με το ζόρι», γράφει ότι ο Τουγρούλ Τουρκές, που μετά τα κατεχόμενα μετέβη στο Λονδίνο και μίλησε σε φεστιβάλ των απόδημων Τ/κ, έκανε λόγο σε Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα που τα ΗΕ θέλουν να κάνουν με το ζόρι. Αλλού αναφέρει ότι αρχίζει το ταξίδι για το Κραν Μοντάνα και γράφει ότι Ακιντζί και Ναμί φεύγουν από το νησί το απόγευμα, ενώ η διαπραγματευτική ομάδα και οι εμπειρογνώμονες αύριο, Τρίτη. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε πυρκαγιά σε γκαράζ σπιτιού στη Λευκωσία, η οποία κατέστρεψε δύο αυτοκίνητα.

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Αυτοκίνητα πολυτελείας έγιναν στάχτη», γράφει ότι τα αυτοκίνητα που κάηκαν ανήκαν στον εργολάβο Σουλεϊμάν Ακνάρ και η φωτιά τέθηκε κακόβουλα. Αλλού δημοσιεύει φωτογραφίες από τις επισκέψεις και τη διασκέδαση παιδιών κατά την πρώτη ημέρα χθες του μπαϊραμιού.

Η «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Το μπαϊράμι έγινε φαρμάκι», αναφέρεται σε δύο περιπτώσεις, ενός 7χρονου αγοριού και μιας γυναίκας 61 ετών, που λόγω ελλείψεων στο «κρατικό» νοσοκομείο Λευκωσίας, βρίσκονται στο «πανεπιστημιακό» νοσοκομείο εγγύς Ανατολή, δίδοντας μάχη για να κρατηθούν στη ζωή. Αλλού γράφει ότι ο Τούρκος Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, αρμόδιος για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές δήλωσε πως με το ζόρι τα ΗΕ διοργανώνουν τη Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι το ΡΤΚ επιμένει δικαστικά στην ακύρωση απόφασης του «υπουργικού συμβουλίου» για παραχώρηση «κρατικής» γης που δόθηκε τον περασμένο Νοέμβριο.

Η «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Το είδαμε κι αυτό!», γράφει ότι άγνωστος χτύπησε με βαρύ αντικείμενο στο κεφάλι πωλητή καλαμποκιών και στη συνέχεια προσπάθησε να τον πνίξει. Ο πωλητής νοσηλεύεται με βαριά τραύματα, αλλά βρίσκεται εκτός κινδύνου. Σε άλλο θέμα αναφέρει ότι αρχίζει ο μαραθώνιος 15 ημερών και όπως γράφει, τόσο αναμένεται να διαρκέσει η Διάσκεψη στο Κραν Μοντάνα. Αλλού γράφει για οικολογική μόδα που είναι και η νέα τάση, δημοσιεύοντας μοντέλο να φορά φόρεμα από άδειους κάλυκες σφαίρας.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «Νομική βάση στο πεσκέσι», γράφει ότι το ΡΤΚ αντιδρά έντονα στην προσπάθεια της «κυβέρνησης» να θέσει εκτός δημοσίων διαγωνισμών την ενοικίαση και χρησιμοποίηση «κρατικής» γης. Αλλού αναφέρει ότι σήμερα τιμάται η μνήμη του Νατζί Ταλάτ και θα πραγματοποιηθεί τελετή για την 26η επέτειο από τον θάνατό του, στον τάφο του. Σε άλλο θέμα αναφέρεται σε δηλώσεις του καθηγητή Νιαζί Κιζίλγιουρεκ στην εφημερίδα ότι η διαδικασία στο Κυπριακό, πρέπει να κρατηθεί στη ζωή.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα