Νταβούτογλου: Να μην υπάρχουν ISIS στα σύνορα της Τουρκίας

Στόχος της Τουρκίας είναι να μην βλέπει το Ισλαμικό Κράτος στην περιοχή των συνόρων της, δήλωσε ο Τούρκος Πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξή του στους συντάκτες των τουρκικών εφημερίδων, επισημαίνοντας ότι στη θέση του θέλουν να εγκατασταθεί μια μετριοπαθής αντιπολίτευση.

Για τη συμφωνία με τις ΗΠΑ για άνοιγμα της βάσης Ιντζιρλίκ, ο Αχμέτ Νταβούτογλου είπε ότι έχουν ικανοποιηθεί από τις ΗΠΑ σε μεγάλο βαθμό κάποια

αιτήματά τους. "Συμφωνήσαμε να κάνουμε συμμαχία στο θέμα της βάσης Ίντζιρλικ, τις επόμενες μέρες θα γίνουν τα απαραίτητα βήματα και σε αυτό το πλαίσιο η Τουρκία δεν θα στείλει ξηρές δυνάμεις,” πρόσθεσε.

“Στόχος μας είναι να αντικατασταθεί ο ΙΣΙΛ με μετριοπαθή στοιχεία και να διασφαλίσουμε από αέρος κάλυψη σε αυτά τα στοιχεία", είπε ο Τούρκος Πρωθυπουργός.

Στο μεταξύ χθες το βράδυ έγιναν αεροπορικές επιθέσεις εναντίον του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ και εντός της Τουρκίας. Απογειώθηκε μεγάλος αριθμός μαχητικών από τη βάση Ντιγιάρμπακιρ.

Σε όλη την Τουρκία πάντως επικρατεί πανικός ενώ η ΜΙΤ έχει προειδοποιήσει για τρομοκρατικά χτυπήματα του ΡΚΚ που αναμένονται στις πόλεις που συνορεύουν με τη Συρία.

Τα μέτρα ασφαλείας είναι αυξημένα σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, χθες βράδυ εμποδίστηκε τελευταία στιγμή επίθεση εναντίον αστυνομικού κέντρου πίσω από δικαστήριο Τσάλαγιαν στην Κωνσταντινούπολη.

Έφυγαν τρέχοντας οι δράστες όταν είδαν ότι έγιναν αντιληπτοί, όπως αναφέρεται, ενώ ξεκίνησε επιχείρηση για σύλληψή τους. Μέχρι στιγμής σε όλη τη χώρα έχουν γίνει 852 οι συλλήψεις σε επιχειρήσεις της αστυνομίας εναντίον του ΡΚΚ και των τζιχαντιστών.

Στο μεταξύ το Υπουργείο Εξωτερικών Τουρκίας ανακοίνωσε ότι συγκλήθηκε έκτακτη σύσκεψη του ΝΑΤΟ έπειτα από τις επιχειρήσεις εναντίον του ΙΣΙΛ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα