Νοερό ταξίδι στο χιονισμένο Τρόοδος μέσα από θεαματικό Video

Ο χειριστής μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone), Μάνος Μανώλη, μας εντυπωσιάζει για άλλη μία φορά χάρη σε νέο βίντεο από το χιονισμένο Τρόοδος.

Μέσα από το φανταστικό θέαμα, κάνουμε νοερά ένα ταξίδι στα ορεινά και απολαμβάνουμε το απόλυτο λευκό!

Το Τρόοδος είναι η ψηλότερη οροσειρά της Κύπρου με κορυφές που φτάνουν σε υψόμετρο τα 1951 μέτρα. Καταλαμβάνει το κεντρικό και νοτιοδυτικό μέρος του νησιού μας με κορυφογραμμή που εκτείνεται σε κατεύθυνση από τα δυτικά-βορειοδυτικά

προς τα ανατολικά-νοτιοανατολικά.

Οι κλιματικές συνθήκες που δημιουργούνται από το μεγάλο υψόμετρο και το περίεργο γεωλογικό υπόστρωμα μάλλον συνέτειναν στη δημιουργία της χλωρίδας που βρίσκεται μόνο στο Τρόοδος με περίπου 800 διαφορετικά είδη φυτών, 72 ενδημικά, 12 από τα οποία δεν υπάρχουν πουθενά αλλού σε όλο τον κόσμο. Κάποιες φορές αν είστε τυχεροί μπορεί να συναντήσετε ένα Κυπριακό Αγρινό, είδος αγριοκάτσικου όχι πολύ συνηθισμένο στο νησί, που τρέχει ελεύθερο στα μεγάλα δάση και το χρησιμοποίησαν και σαν έμβλημα του εθνικού αερομεταφορέα του νησιού. Οι παρατηρητές πουλιών μπορεί να εντοπίσετε το σπάνιο και προστατευόμενο αετό ή τον χρωματιστό τσαλαπετεινό με το ροζ κορμί, μαύρο και άσπρο λοφίο και μια κραυγή που μπορεί να ακουστεί από μίλια μακριά.

Mε πληροφορίες από ΚΟΤ

Keywords
Τυχαία Θέματα