Νικόλας:Δεν δύναται λύση Κυπριακού χωρίς κατάργηση εγγυήσεων

Σε ομιλία του, στο Συνέδριο του Κινήματος Αλληλεγγύη, ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, μίλησε για το εν λόγω Κίνημα.

Αυτούσια η ομιλία

Αγαπητή Ελένη,

Φίλες και φίλοι,

Όταν διάβασα για πρώτη φορά την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος Αλληλεγγύη, ανάμεσα στα πολλά που μου έκαναν εντύπωση, ξεχώρισα μία φράση: «Η Αλληλεγγύη είναι η δύναμη που θα αλλάξει τη σημερινή σαθρή κατάσταση». Έτσι είναι. Με τη δική σας δύναμη, τον ερχόμενο Φλεβάρη θ’αλλάξουμε αυτή τη σαθρή

κατάσταση. Τότε, αγωνιστήκατε και καταφέρατε να αλλάξετε το πολιτικό σκηνικό της Κύπρου. Σήμερα, αγωνιζόμαστε μαζί για ν’αλλάξουμε, την Κύπρο.

Για να προστατεύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Να διεκδικήσουμε δημοκρατική, βιώσιμη και λειτουργική λύση. Να διασφαλίσουμε την πορεία του Κυπριακού Ελληνισμού.

Για να ξαναβρούμε τη χαμένη αξιοπρέπεια μας. Για να επαναφέρουμε την αξιοπιστία στην πολιτική ζωή. Να δώσουμε στο λαό μας ελπίδα και προοπτική.

Φίλες και φίλοι της Αλληλεγγύης,

Θέλω να ευχαριστήσω κάθε μία και κάθε έναν από εσάς, για την εμπιστοσύνη και την υποστήριξη σας.

Για την στενή και παραγωγική συνεργασία μας. Για την απόφαση σας να δουλέψουμε μαζί για να τερματιστεί η αποτυχημένη διακυβέρνηση Αναστασιάδη.

Βλέπω καθημερινά την τεράστια προσπάθεια που καταβάλλουν οι φίλοι και τα στελέχη της Αλληλεγγύης και σας είμαι ευγνώμων.

Θέλω όμως ιδιαιτέρως να ευχαριστήσω την πρόεδρο της Αλληλεγγύης, την Ελένη Θεοχάρους, για την καταλυτική συνεισφορά της στην επίτευξη της συνεργασίας των δυνάμεων της Αλλαγής.

Αποτελεί δείγμα ύψιστης πολιτικής ευθύνης, συνέπειας και αξιοπιστίας, να παραμερίζεις θεμιτούς προσωπικούς στόχους, για να υπηρετήσεις το συμφέρον του λαού και του τόπου.

Και η Ελένη, όπως κάνει πάντα, έβαλε πάνω από το προσωπικό της συμφέρον, το συμφέρον της πατρίδας, Ελένη σε ευχαριστώ.

Φίλες και Φίλοι,

Ο λαός μας γνωρίζει καλά ότι το Φλεβάρη δεν αποφασίζουμε μόνο ποιος θα είναι ο νέος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Το Φλεβάρη, αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η αποτυχημένη και επικίνδυνη στρατηγική Αναστασιάδη, την οποία υιοθετεί και ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ, ή αν θα εφαρμοστεί η δική μας, Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη λύση του Κυπριακού.

Αποφασίζουμε,

• αν θα αποδεχτούμε την εκ περιτροπής προεδρία,

• την αριθμητική ισότητα,

• την παραμονή όλων των εποίκων,

• τα βέτο,

• το δικαίωμα στους χρήστες,

• τις 4 ελευθερίες σε όλους τους τούρκους πολίτες,

• τα παρεμβατικά δικαιώματα και τις εγγυήσεις,

• και την παραμονή τουρκικών στρατευμάτων.

Το Φλεβάρη αποφασίζουμε ποιο πρέπει και ποιο θέλουμε να είναι το περιεχόμενο της λύσης του Κυπριακού.

Μακριά από το ψευδοδίλλημα περί Ομοσπονδίας, που ο Νίκος Αναστασιάδης και η ηγεσία του ΑΚΕΛ προσπαθούν να συντηρήσουν.

Ο λαός μας όμως έχει αντιληφθεί ότι το ψεύτικο αυτό δίλημμα, αποτελεί προκάλυμμα πίσω από το οποίο προσπαθούν να κρύψουν τις επικίνδυνες υποχωρήσεις των τελευταίων δέκα χρόνων.

Προσπαθούν πίσω από αόριστες και ανούσιες συζητήσεις να κρύψουν την επιβολή μιας κακής λύσης, η οποία θα καταργεί την Κυπριακή Δημοκρατία.

Μια λύση που δεν θα είναι λειτουργική, δεν θα είναι βιώσιμη, και που δεν θα διασφαλίζει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού. Μία λύση που δεν πρόκειται να την αποδεχθούν οι Ελληνοκύπριοι.

Ο Λαός μας έχει αντιληφθεί ότι προφανής στόχος της προσπάθειας αυτής, είναι ο εγκλωβισμός στο μη ουσιαστικό, που είναι το όνομα, σε βάρος του ουσιαστικού, που είναι η ποιότητα και το περιεχόμενο της λύσης.

Όσο περισσότερες και επαχθέστερες οι υποχωρήσεις τα τελευταία χρόνια, τόσο μεγαλύτερη η προσπάθεια να περιοριστεί η συζήτηση στο όνομα του μοντέλου διακυβέρνησης.

Δεν είναι περίεργο για παράδειγμα, ενώ μέχρι σήμερα, δεν έχουν πει στους πρόσφυγες ποιες είναι αυτές οι εξαιρέσεις με τις οποίες ενδεχομένως να χάσουν το δικαίωμα επιστροφής,την ίδια ώρα νιώθουν καθημερινά την ανάγκη να μας παραδίδουν διαλέξεις για το όνομα της λύσης;

Απέναντι σε αυτή την προσπάθεια παραπλάνησης, απέναντι στις συνεχείς υποχωρήσεις, απέναντι στις συνεχείς παραχωρήσεις που έχουν εκθρέψει την Τουρκική αδιαλλαξία, εμείς, οι δυνάμεις της Αλλαγής, συμφωνήσαμε και δώσαμε στη δημοσιότητα τη Νέα Στρατηγική για την Κυπριακή Δημοκρατία και τη Λύση του Κυπριακού.

Με απολύτως ξεκάθαρο το περιεχόμενο της λύσης που θέλουμε. Με απολύτως ξεκάθαρη την τακτική μας στις διαπραγματεύσεις, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

Με απολύτως ξεκάθαρο το πως θα προκαλέσουμε πολιτικό, διπλωματικό και οικονομικό κόστος στην Τουρκία, προκειμένου να υποχωρήσει από τις αδιάλλακτες θέσεις της. Και το τονίζω. Εμάς είναι ξεκάθαρες οι θέσεις μας. «μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις» σημαίνει μηδέν στρατός και μηδέν εγγυήσεις.

Δεν δύναται λύση του Κυπριακού χωρίς κατάργηση των εγγυήσεων από την πρώτη μέρα και χωρίς την αποχώρηση και του τελευταίου τούρκου στρατιώτη.

Προκαλώ τους κ.κ. Αναστασιάδη και Μαλά να πουν το ίδιο. Δεν πρόκειται. Γιατί η δική τους πρόταση είναι να συνεχίσουμε από εκεί που μείναμε και την επόμενη φορά να δώσουμε νέες υποχωρήσεις και στο κεφάλαιο της ασφάλειας.

Αντίθετα εμείς προτείνουμε μία Νέα Στρατηγική. Για πρώτη φορά υποψήφιος πρόεδρος της Δημοκρατίας παρουσιάζει στο λαό πριν τις εκλογές μια τόσο ολοκληρωμένη και συγκεκριμένη πρόταση στο Κυπριακό.

Απέναντι στο ψεύτικο δίλλημα Αναστασιάδη και ΑΚΕΛ, εμείς παρουσιάζουμε το πραγματικό δίλλημα:

Νέες υποχωρήσεις ή Νέα Στρατηγική; Με τη θέληση των κομμάτων που την υπογράφουν τη Νέα Στρατηγική. Με τη δύναμη και την αποφασιστικότητα του Κυπριακού λαού. Με τη δική σας δύναμη. Τον ερχόμενο Φλεβάρη αυτή τη στρατηγική θα υλοποιήσουμε. Για το καλό της Κύπρου.

"Έχουμε και άλλα που πρέπει να αποφασίσουμε το Φλεβάρη"

Αποφασίζουμε αν θα συνεχιστεί η προχειρότητα και η απουσία σχεδίου οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, ή, αν θα εφαρμοστεί ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα αποκαταστήσει τη μεσαία τάξη και θα οδηγήσει σε ανάπτυξη της πραγματικής οικονομίας.

Αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να αποδεχόμαστε κακές υπηρεσίες στη δημόσια υγεία και μετριότητα στην παιδεία.

Στασιμότητα στις κοινωνικές παροχές και διεύρυνση του χάσματος της φτώχειας, ή, αν θα δημιουργήσουμε ένα σύγχρονο κοινωνικό κράτος, που θα παρέχει υψηλής ποιότητας υπηρεσίες σε όλους τους πολίτες του.

Αποφασίζουμε αν θα συνεχίσουμε να ανεχόμαστε την αθέτηση δεσμεύσεων και τα μεγάλα ψεύτικα λόγια, ή, αν θα ξαναβρούμε την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια μας.

Φίλες και φίλοι,

Οι διαφορές ανάμεσα στη δική μας προσπάθεια και τις άλλες υποψηφιότητες είναι πολλές και σημαντικές. Αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά την πολιτική.

Έχουμε άλλη αντίληψη για τον τρόπο που το κράτος πρέπει να αντιμετωπίζει τον πολίτη. Έχουμε διαφορετικές προτεραιότητες.

Δεν δίνουμε δεσμεύσεις χωρίς αντίκρισμα. Κάθε λέξη που λέμε την εννοούμε.

Απέναντι στην άκρατη παροχολογία του Νίκου Αναστασιάδη, που επιχειρεί να παραπλανήσει τους πολίτες υποσχόμενος τώρα όσα δεν έκανε για 5 χρόνια, εμείς έχουμε ρεαλιστικές, εφαρμόσιμες, είναι προτάσεις που αλλάζουν τη λειτουργία του κράτους και βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής μας.

• Νέο νοσοκομείο για παιδιά και εφήβους,

• Κέντρα Εξυπηρέτησης για την Υγεία των πολιτών,

• Ταμείο Στήριξης ιδιοκτητών κατεχόμενων περιουσιών, προτάσεις για την ισότητα των φύλων,

• τη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής,

Προτάσεις για,

• τους ηλικιωμένους συμπατριώτες μας,

• τους πρόσφυγες,

• την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

Η πιο μεγάλη, όμως, η πιο σημαντική μας διαφορά, είναι ότι εμείς δεν ερχόμαστε για να διαχειριστούμε την κατάσταση που υπάρχει σήμερα. Ερχόμαστε για να την αλλάξουμε.

Δεν ερχόμαστε για να διορθώσουμε το παλιό. Ερχόμαστε για να φέρουμε το καινούριο.

Δεν ερχόμαστε για να μπαλώσουμε τα προβλήματα που μας ταλαιπωρούν. Ερχόμαστε για να τα λύσουμε και να κάνουμε τη ζωή μας καλύτερη.

Φίλες και φίλοι της Αλληλεγγύης,

Σας θέλω και σας χρειάζομαι δίπλα μου σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια. Σας θέλω και σας χρειάζομαι δίπλα μου, για να αποκαταστήσουμε τη μεσαία τάξη.

Για να οδηγήσουμε την πραγματική οικονομία σε ανάπτυξη. Για να δημιουργήσουμε νέες θέσεις εργασίας.

Για να γίνουμε και πάλι αξιόπιστοι. Για να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια μας.

Σας θέλω και σας χρειάζομαι δίπλα μου, για να κάνουμε πράξη τη Νέα Στρατηγική στο Κυπριακό. Για να ενισχύσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία. Για να διεκδικήσουμε βιώσιμη και λειτουργική λύση, που θα διασφαλίσει την επιβίωση του Κυπριακού Ελληνισμού.

Σας θέλω και σας χρειάζομαι δίπλα μου, για να φέρουμε στην Κύπρο την αλλαγή.

Και πιστέψτε το.Μπορούμε να φέρουμε την αλλαγή. Με τη δύναμη της γενιάς μας και με τη δύναμη της Αλληλεγγύης.

Το χρωστάμε στα παιδιά μας,Το χρωστάμε στο λαό μας,Το χρωστάμε στη πατρίδα μας.Πάμε μαζί. Για τη νίκη.

Keywords
Τυχαία Θέματα