Νικόλας: Εθνική στρατηγική για Κεν. Φυλακές–Το πράγμα έφτασε στο απροχώρητο

«Ξέφραγο αμπέλι» που ελέγχεται από τον υπόκοσμο, χαρακτήρισε σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος τις κεντρικές φυλακές. Την ίδια ώρα κατήγγειλε τη διευθύντρια των φυλακών ότι απέτυχε παταγωδώς να ελέγξει το οργανωμένο έγκλημα, ζητώντας την υιοθέτηση εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση της κατάστασης.

Καλεσμένος στις Τομές στα Γεγονότα ο κ. Παπαδόπουλος μίλησε για το θέμα των Κεντρικών Φυλακών τονίζοντας ότι απαιτείται εθνική στρατηγική για αντιμετώπιση

του οργανωμένου εγκλήματος.

«Το πιο δυσάρεστο είναι ότι δεν αποτελεί είδηση το γεγονός ότι διαπιστώνουμε αυτή την κατάσταση στις Κεντρικές Φυλακές. Το 2006 όταν πρωτο-μπήκα στην Βουλή των Αντιπροσώπων η πρώτη συζήτηση που είχα σε Επιτροπή της Βουλής ήταν αυτό το θέμα, το έγκλημα που οργανώνεται από τον υπόκοσμο μέσα στις Κεντρικές Φυλακές. Το 2023 συνεχίζουμε και συζητάμε τα ίδια πράγματα, είναι μια δυσάρεστη, θλιβερή διαπίστωση ότι τα πράγματα δεν βελτιώνονται αλλά χειροτερεύουν. Όσο ενισχύεται και δυναμώνει ο υπόκοσμος  τόσο ενισχύεται το οργανωμένο έγκλημα. Αρκετά σοβαρά αδικήματα που διαπράττονται στην κοινωνία μας ξεκινούν οι οδηγίες από τις Κεντρικές Φυλακές» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Δείτε επίσης: Έκθεση Στέιτ Ντιπάρτμεντ για Κύπρο: Αναφορές σε Συλλούρη, Φυλακές και Πουρνάρα

Συνέχισε λέγοντας ότι «πρέπει να κάνουμε μια σοβαρότατη συζήτηση για την εθνική στρατηγική που απαιτείται για αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος και μια συζήτηση για τις συνθήκες στις Κεντρικές Φυλακές».

Επιπλέον ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση για κατασκευή ενός νέου κτηρίου των Κεντρικών Φυλακών που να ανταποκρίνεται στις σύγχρονες συνθήκες και απαιτήσεις της κοινωνίας.

«Το πράγμα έχει φτάσει στο απροχώρητο και πρέπει ακριβώς με πολύ σοβαρότητα και υπευθυνότητα και αποφασιστικότητα να δούμε πως μπορούμε να λάβουμε εκείνες τις πρωτοβουλίες που θα περιορίσουν το οργανωμένο έγκλημα.  Τα περιστατικά στις Κεντρικές Φυλακές είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνο, η πραγματικότητα είναι ότι στην Κύπρο έχουμε σοβαρότατο πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Παπαδόπουλος.

Σημειώνεται ότι το πρωί της Παρασκευής ο κ. Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του στο κρατικό ραδιόφωνο για τις Κεντρικές Φυλακές είπε τα εξής, «οι Κεντρικές Φυλακές είναι ξέφραγο αμπέλι. Ελέγχονται από τον υπόκοσμο, η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο και απαιτείται η υιοθέτηση εθνικής στρατηγικής για την αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος στην Κύπρο».

Επί του θέματος, κλήθηκε να τοποθετηθεί και η Υπουργός Δικαιοσύνης,  η οποία ωστόσο, επιφυλάχθηκε, ζητώντας χρόνο για να ενημερωθεί.
Το ζήτημα ενεγράφη ήδη στη Βουλή και αναμένεται να συζητηθεί το επόμενο διάστημα.

«Εδώ και χρόνια προειδοποιούμε για παράνομες ενέργειες και προσπάθειες συγκάλυψης εντός των ΚΦ. Τον περασμένο Ιούλιο εγγράψαμε θέμα ειδικά για την κατάσταση στις ΚΦ με διάφορες αιτιάσεις, υπήρχαν έρευνες σε εξέλιξη, υπήρχαν έρευνες προς μελέτη, το θέμα δεν έχει συζητηθεί αλλά πρόκειται να συζητηθεί το συντομότερο δυνατό» είπε ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού.

Δείτε επίσης: Σε στάση εργασίας οι κρατούμενοι για προεδρική χάρη-Στο Προεδρικό οι συγγενείς

Πρόσθεσε δε, πως αναμένει με ενδιαφέρον τους χειρισμούς της Υπουργού Δικαιοσύνης.

Η Αστυνομία έχει τον τρόπο και τα μέσα για την πάταξη κάθε παραβίασης του νόμου εντός των Κεντρικών Φυλακών, λέγει η Συντεχνία Ισότητα.

Ο Νίκος Λοϊζίδης εισηγείται ακόμη τη δημιουργία ειδικών κτηρίων για διαχωρισμό των βαρυποινιτών από άλλους κατάδικους, για την ομαλή λειτουργία του σοφρωνιστικού ιδρύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νικόλας, Εθνική, Κεν, Φυλακές–Το,nikolas, ethniki, ken, fylakes–to