Νίκη ουσίας και... ανεβαίνει η Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι πέρασε από το Saint Mary’s με 0-1 κόντρα στην Σαουθάμπτον και ανέβηκε στην 5άδα.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα επέστρεψε στις νίκες κόντρα στις ισοπαλίες με Γιουνάιτεντ, Γουέστ Μπρομ καθώς με ένα γκολ του Στέρλινγκ επιβλήθηκε εκτός έδρας της πολύ ανεβασμένης και επικίνδυνης Σαουθάμπτον, η οποία παρέμεινε στην 4άδα. Οι Πολίτες είχαν σε καλή μέρα τον Ντε Μπρόινε, που έδωσε μία ακόμα ασίστ, ενώ σε κάμποσες περιπτώσεις θα μπορούσαν να έχουν

‘σκοτώσει’ το παιχνίδι. Οι Αγιοι είχαν 2+ γκολ σε κάθε εντός έδρας ματς φέτος, όμως κόντρα στους Πολίτες έμειναν για πρώτη φορά στο «μηδέν».

Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν για πρώτη φορά στο 13’ με το σουτ του Κανσέλο και τρία λεπτά μετά άνοιξαν το σκορ όταν ο Ντε Μπρόινε ανέβηκε από δεξιά και έκοψε στο πέναλτι στον Στέρλινγκ, ο οποίος τελείωσε την φάση με την μία. Η Σαουθάμπτον αντέδρασε, είχε καλές στιγμές με Γουόλκοτ, Τσε Ανταμς και Ινγκς, όπως και δύο κεφαλιές του Βέστεργκααρντ, όμως το 0-1 παρέμεινε, σε ένα πρώτο μέρος στου οποίου το φινάλε ο Ινγκς αποχώρησε τραυματίας.

Στην επανάληψη, η Σίτι βρήκε πολύ περισσότερους χώρους, δημιούργησε φάσεις και δεν απειλήθηκε καθόλου. Στο 53’ Ντε Μπρόινε και Στέρλινγκ συνδυάστηκαν εξαιρετικά αλλά ο Μπερνάρντο Σίλβα δεν είχε καλό τελείωμα. Ο Βέλγος στην κόντρα είχε σειρά να χάσει ευκαιρία, για να έχει μία καλή στιγμή η Σαουθάμπτον στοπ 73’ με κεφαλιά του Τσε Ανταμς. Οι Πολίτες, στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα, θα μπορούσαν να έχουν πάρει καθαρό σκορ, όμως Γκουντογκάν και Μαχρέζ, στις καλύτερες φάσεις, δεν έμελλε να βρουν δίχτυα.

Keywords
Τυχαία Θέματα
Νίκη, Σίτι,niki, siti