Νίκη - θρίλερ για Παναθηναϊκό

Είδε και έπαθε ο Παναθηναϊκός αλλά τελικά κατάφερε να επικρατήσει της Νταρουσάφακα με στην Κωνσταντινούπολη. Ραντούλιτσα, Ουίλιαμς και Φελντέιν μίλησαν στις πιο κρίσιμες στιγμές του αγώνα. Μία νίκη μακριά από την πρόκριση οι "πράσινοι".

Ετσι κρίθηκε

Η...απουσία του Παναθηναϊκού από το παρκέ στο πρώτο δεκάλεπτο ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής. Ο Ερντέν έμοιαζε με τον Χακίμ Ολάζουον στα ντουζένια

και τελειώνοντας την πρώτη περίοδο με 16 (!) πόντους (κόντρα στην παιδική άμυνα του Ραντούλιτσα οδήγησε την Νταρουσάφακα στο 30-22!

Το πρόβλημα όμως δεν μόνο ο Ερντέν. Οι Κυπελλούχοι είχαν πολύ κακές και αργές αντιδράσεις στο τρανσίζιον, έδωσαν εύκολους πόντους στους Τούρκους και τους όπλισαν με αυτοπεποίθηση. Η διαφορά ανέβηκε ακόμα και στους 13 πόντους (42-29) αλλά κάπου εκεί ο Παναθηναϊκός άρχισε να παίζει μπάσκετ. Καλύτερος στην άμυνα, πιο αποτελεσματικός και δημιουργικός στην επίθεση ο Κυπελλούχος κατάφερε να μαζέψει τη διαφορά με πρώτο βιολί τον Ραντούλιτσα (ουδείς αμφιβάλλει για το επιθετικό του ταλέντο) και παίκτη κλειδί τον Χάινς (42-40).

Ο Παναθηναϊκός πέρασε και μπροστά (46-48) αλλά η αμυντική αδυναμία τον πλήγωσε και πάλι. Αυτή τη φορά τη ζημιά δεν την έκανε ο Ερντέν αλλά τα μακρινά σουτ από τον Ουιλμπέκιν και τον Μαρκοϊσβίλι με τα οποία η Νταρουσάφακα πήρε και πάλι μπρος (58-53). Με τον Χάντερ όμως και πάλι στην πεντάδα και τον Διαμαντίδη να παίζει για τον ωσεί παρόντα Καλάθη το προβάδισμα έφτασε και πάλι σε πράσινα χέρια (63-65 με τρίποντο του Φελντέιν).

Το ματς πάντως δεν ξέφυγε από τη μοίρα του ντέρμπι διότι ο Παναθηναϊκός συνέχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα. Τα ποσταρίσματα του Μπιέλιτσα έφεραν την Νταρουσάφακα στον αφρό (72-68, 75-70) με το χρόνο πια που απέμενε να είναι λίγος (κάτι παραπάνω από πέντε λεπτά). Εκεί χρειάστηκαν μεγάλα σουτ που ο Παναθηναϊκός τα βρήκε από τον Φελντέιν και τον Ουίλιαμς για το 77-77.Η ομάδα του Τζόρτζεβιτς κατάφερε-επιτέλους- να ελέγξει την κατάσταση με τέσσερις βολές από Ουίλιαμς και Ραντούλιτσα (77-81) αλλά και πάλι παρέδωσε τα ηνία με φθηνό τρόπο (84-81). Ο Ουίλιαμς ισοφάρισε με μεγάλο τρίποντο (84-84) και εν συνεχεία ο Ουιλμπέκιν έκανε διπλό λάθος. Αφενός αστόχησε και αφετέρου έκανε φάουλ στον Ουίλιαμς στα 2 δεύτερα! Ο Αμερικανός με το ζευγάρι βολών έκρινε το ματς-θρίλερ!

Τα δεκάλεπτα: 30-22, 42-40, 63-65, 84-86

Νταρουσάφακα: Ουιλμπέκιν 13, Γιαγκμούρ 3, Ρέντινγκ 6, Ερντέν 18, Μαρκοϊσβίλι 12, Αλντεμίρ, Γκόρντον 9, Αρσλάν, Σλότερ 3, Χαραγκόντι 3, Μπιέλιτσα 6, Πρέλντζιτς 11.

Παναθηναϊκός: Χάινς 5, Πάβλοβιτς, Φώτσης 3, Ραντούλιτσα 21 (9/12 σουτ, 6ρ, 5λ), Φελντέιν 12 (2ασ), Διαμαντίδης 8 (5ασ), Γκιστ 10, Καλάθης 1, Ουίλιαμς 19 (10/10 βολές, 7κφ), Χάντερ 7.

Keywords
Τυχαία Θέματα