«Νιετ» Μόσχας σε οικονομική βοήθεια στην Ελλάδα

Μπορεί κατά τη συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν στην Αγία Πετρούπολη, να έπεσαν οι υπογραφές για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου μεταξύ της Ελλάδας και της Ρωσίας, ωστόσο, η Μόσχα είπε τελικά «νιετ» στο ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

Τι κι αν ο Βλαντιμίρ Πούτιν χαρακτήρισε την Ελλάδα

έναν πολύ σημαντικό εταίρο της Ρωσίας για την Ευρώπη; Το Κρεμλίνο δεν άφησε περιθώριο να δοθεί η εντύπωση ότι η Ρωσία θα βοηθήσει οικονομικά την Ελλάδα, ενώ ο εκπρόσωπος, Ντμίτρι Πεσκόφ, έσπευσε να διευκρινίσει ότι το εν λόγω ζήτημα δεν βρέθηκε καν στο «τραπέζι» των συζητήσεων του Πούτιν με τον Έλληνα πρωθυπουργό και απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε χαρακτηριστικά: «Όχι, όχι, όχι»!

Σε δηλώσεις του το απόγευμα της Παρασκευής ο κ. Πεσκόφ ξεκαθάρισε πως κατά τη διάρκεια της συνάντησης του Αλέξη Τσίπρα με τον Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έγινε καμία συζήτηση αναφορικά με την παροχή οικονομικής βοήθειας από τη Ρωσία προς την Ελλάδα.

Μάλιστα, σύμφωνα με το Reuters, ερωτηθείς αν στο περιθώριο της συνάντησης των κυρίων Πούτιν και Τσίπρα στο διεθνές οικονομικό φόρουμ συζητήθηκε το ενδεχόμενο παροχής οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα, ο κ. Πεσκόβ απάντησε με τρία «όχι».

Λίγες ώρες πριν από τη συνάντηση των δύο αντρών, πάντως, ο κ. Πεσκόφ έλεγε πως η Ρωσία θα πρέπει να ακούσει μια πρόταση από την Ελλάδα προτού προχωρήσει σε οποιαδήποτε ενέργεια.

«Για να αντιμετωπίσουμε το θέμα αυτό, χρειαζόμαστε πρώτα να ακούσουμε μια κάποιου είδους πρόταση, μια κάποιου είδους πρωτοβουλία από τους Έλληνες εταίρους μας. Ας περιμένουμε πρώτα τις συνομιλίες (...) και τότε θα σας ενημερώσουμε», τόνιζε το μεσημέρι της Παρασκευής σε δημοσιογράφους ο Πεσκόφ.

Το πρακτορείο TASS επικαλέστηκε τη δήλωση αυτή του Ρώσου αξιωματούχου για να μεταδώσει πως η Μόσχα θα μπορούσε να εξετάσει το θέμα της χορήγησης οικονομικής βοήθειας στην Αθήνα.

ΠΗΓΗ: protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα