ΓΓ ΑΚΕΛ: Πρόοδος στο Κυπριακό και ας μη γίνουν βουλευτικές

Ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού ευχήθηκε να υπάρχει πρόοδος στο Κυπριακό και προοπτική λύσης του προβλήματος "και δεν θα αποτελέσει πρόβλημα αν θα ετοιμαστούν τα κομματικά ψηφοδέλτια και στο τέλος δεν διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές".

Ο κ. Κυπριανού σε δηλώσεις στην Πάφο όπου παρέστη στην εκλογική συνέλευση για την διαμόρφωση του ψηφοδελτίου του κόμματος για την εκλογική περιφέρεια Πάφου εξήγησε ότι η διαδικασία

στο ΑΚΕΛ είναι χρονοβόρα αφού - όπως είπε- δεν αποφασίζει ο ηγέτης του κόμματος ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι αλλά ο καταρτισμός των ψηφοδελτίων γίνεται όπως είπε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία που απαιτεί πολύ χρόνο.

Η διαδικασία καταρτισμού των ψηφοδελτίων έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Οκτώβριο είπε ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ με τις συζητήσεις στις κομματικές οργανώσεις βάσης , υποβλήθηκαν υποψηφιότητες και έγινε συζήτηση στις επαρχιακές επιτροπές και οι συνδιασκέψεις σημείωσε μέσα από μια δημοκρατική διαδικασία καταλήγουν στον καταρτισμό των ψηφοδελτίων .

Τα ψηφοδέλτια του ΑΚΕΛ αναμένεται να επικυρωθούν σε συνεδρία της Κεντρικής επιτροπής που θα συνέλθει το ερχόμενο Σάββατο.

Ο Άντρος Κυπριανού υποστήριξε ότι το ψηφοδέλτιο του ΑΚΕΛ θα ικανοποιεί τους βασικούς στόχους που έχουν καθοριστεί. Θα είναι δηλαδή εξήγησε αντιπροσωπευτικό από όλες τις οργανώσεις του λαϊκού κινήματος αλλά και θα στέλνει το μήνυμα της πολιτικής φυσιογνωμίας του κόμματος. Θα υπάρχουν επίσης κατέληξε πολλά νέα πρόσωπα και σε ό,τι αφορά την ανάμειξη σε εκλογικές διαδικασίες αλλά και σε ό,τι αφορά την ηλικία.

Σε σχέση με το ψηφοδέλτιο οι τέσσερεις υποψήφιοι στην Πάφο κατά αλφαβητική σειρά είναι : οι Δίπλαρος Κώστας- επαρχιακός γραμματέας της ΕΔΟΝ Πάφου, Ιγνατίου Μάριος- δημοσιογράφος, Φακοντής Ανδρέας- βουλευτής- επαρχιακός γραμματέας της ΠΕΟ Πάφου και Χρήστου Μάριος -ιδιωτικός υπάλληλος, πρόεδρος της οργάνωσης πενταμελών οικογενειών στην Πάφο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα