Νέος Πρωθυπουργός ο Γιλντιρίμ

Στόχος η δημιουργία μιας μεγάλης Τουρκίας, διαμήνυσε ο νέος ηγέτης του ΑΚΡ
«Θα βγάλουμε την Τουρκία από τον μπελά της τρομοκρατίας», τόνισε ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, στον πρώτη του ομιλία έπειτα από την ανακοίνωση του ονόματός του

«Θα βγάλουμε την Τουρκία από τον μπελά της τρομοκρατίας», ήταν το πρώτο μήνυμα που έστειλε ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΑΚΡ και επόμενος πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντιρίμ κατά την πρώτη ομιλία του έπειτα από την ανακοίνωση του ονόματός του.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ συγκινημένος βγήκε στο βήμα,

και αφού διηγήθηκε ένα ανέκδοτο μετά ευχήθηκε για την 19η Μαΐου, ημέρα μνήμης για τους Τούρκους του Κεμάλ Ατατούρκ.

Ανέφερε ότι οι προετοιμασίες για το συνέδριο της 22ας Μαΐου έχουν ολοκληρωθεί, δηλώνοντας ότι είναι μεγάλη η τιμή που τον επέλεξαν για υποψήφιο της ηγεσίας του κόμματος. Ευχαρίστησε τον Αχμέτ Νταβούτογλου για τις υπηρεσίες του μέχρι σήμερα, λέγοντας ότι μετέφερε μέχρι σήμερα τη σημαία που του έδωσε ο Ταγίπ Ερντογάν με επιτυχία.

Ο νέος αρχηγός του κόμματος και επόμενος πρωθυπουργός της Τουρκίας είπε ότι όλοι πρέπει να γνωρίζουν πως το ΑΚΡ είναι ένα κόμμα ουσίας, το οποίο βαδίζει στο μέλλον προστατεύοντας το παρελθόν. Πρόσθεσε ότι θα καταβάλουν κάθε προσπάθεια, ώστε να εργαστούν με αρμονία με τον ιδρυτή του κόμματος και τα στελέχη του για να επιτευχθεί ο στόχος μιας μεγάλης Τουρκίας.

Άξιος στέιτ μαν
Νωρίτερα ο εκπρόσωπος του κόμματος Ομέρ Τσελίκ ανακοινώνοντας το όνομα του Μπιναλί Γιλντιρίμ είπε ότι είναι από τα πρώτα ονόματα που ξεκίνησε με επιτυχία ως Υπουργός μαζί με αυτά τα στελέχη. Πορεύθηκε μαζί με τον λαό και έφτασε σήμερα ως ένας άξιος στέιτ μαν, ανέφερε. Κατά τη διάρκεια της ανακοίνωσης από τον Ομέρ Τσελίκ, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν συγκράτησε τα δάκρυά του.

Να σημειωθεί ότι ο Μπιναλί Γιλντιρίμ είναι από τα ονόματα που βρίσκονται πιο κοντά στον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν και από την αρχή της διακυβέρνησης του ΑΚΡ διετέλεσε Υπουργός Συγκοινωνιών, μια θέση που διατήρησε μέχρι σήμερα.

Το όνομά του για την ηγεσία του κόμματος συζητήθηκε στο παρασκήνιο και το 2015, αλλά τελικά ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν επέλεξε τον Αχμέτ Νταβούτογλου. Μάλιστα όταν ανακοινώθηκε το όνομα του Αχμέτ Νταβούτογλου, ο Μπιναλί Γιλντιρίμ δεν παρευρέθηκε στη συγκέντρωση και τα πρώτα σχόλια που έγιναν αμέσως μετά ήταν πως ετοιμαζόταν να παραιτηθεί. Λίγο αργότερα έδωσε συνέντευξη Τύπου και είπε πως δυστυχώς δεν θα κάνει αυτή την ανακοίνωση που κάποιοι έλπιζαν τρίβοντας τα χέρια τους, προσθέτοντας ότι το ΑΚΡ θα εργαστεί με όλη τη δύναμή του για την αύξηση της ευημερίας του λαού, την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας.

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ ήταν από τους ιδρυτές του ΑΚΡ και συμμετείχε ως Υπουργός στην τέταρτη κυβέρνηση που ίδρυσε το κόμμα. Κατά τα 12 χρόνια στο Υπουργείο Συγκοινωνιών έγιναν σημαντικά έργα στην Τουρκία όπως το ταχύ τρένο, το Μαρμαράι, που συνδέει με υποθαλάσσιο σιδηρόδρομο την Ευρώπη με την Ασία, η ενίσχυση του διαδικτύου, έργα αεροπλοΐας, κ.ά.
Είναι πατέρας τριών παιδιών και γνωρίζει Αγγλικά και Γαλλικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα