Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει την Ελλάδα

Νέο κύμα κακοκαιρίας πλήττει από χθες βράδυ την Ελλάδα. Η κακοκαιρία η οποία συνοδεύεται από ισχυρές καταιγίδες και δυνατούς ανέμους έχει προκαλέσει αρκετά προβλήματα.

Τα μεγαλύτερα προβλήματα εντοπίζονται σε περιοχές της Δυτικής Ελλάδας, και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, όπου καταρρακτώδεις βροχές έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους και οι άνεμοι ξεπερνούν ακόμη και τα

8 Μποφόρ.

Στη Νότια Κέρκυρα, γυναίκα οδηγός παρασύρθηκε από χείμαρρο που έπληξε τους κεντρικούς δρόμους της Λευκίμμης.Σώθηκε από πολίτες οι οποίοι έσπευσαν την τελευταία στιγμή και αψηφώντας τους κινδύνους, κατάφεραν να την απεγκλωβίσουν από το αυτοκίνητο.

Σε πολλά σημεία του οδικού δικτύου, κυρίως στο βόρειο συγκρότημα, χρειάστηκε να επέμβει η Πυροσβεστική Υπηρεσία για να απομακρύνει κλώνους δέντρων που είχαν πέσει.

Σε ετοιμότητα βρίσκεται η Πολιτική Προστασία και όλες οι υπηρεσίες της Αυτοδιοίκησης και των σωμάτων ασφαλείας λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων που πλήττουν το νησί.

Χωρίς ρεύμα εξακολουθούν και παραμένουν αρκετές περιοχές σε κοινότητες της περιφέρειας της Κέρκυρας, καθώς πολλές είναι οι ζημιές στο δίκτυο ηλεκτροδότησης, ενώ συνοικίες του νοτίου συγκροτήματος δεν έχουν ρεύμα από τις πρωινές ώρες.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν μέχρι και την Κυριακή, ενώ τον κώδωνα του κινδύνου κρούει από χθες η Πολιτική Προστασία της Κέρκυρας, ενημερώνοντας τους πολίτες για την επικινδυνότητα λόγω των καιρικών συνθηκών.

Την ίδια στιγμή, σε ορμητικούς χείμαρρους έχουν μετετράπη οι δρόμοι στον Γάιο την πρωτεύουσα των Παξών, από τα έντονα καιρικά φαινόμενα και τη δυνατή νεροποντή, που πλήττουν το νησί.

Στο έλεος του νερού στο Γάιο, βρίσκονται δεκάδες σπίτια και μαγαζιά που είναι πλημμυρισμένα, ενώ στο νησί σπεύδει κλιμάκιο της πυροσβεστικής Κέρκυρας.

Την ίδια ώρα, μεγάλα προβλήματα, κατολισθήσεις και υπερχειλίσεις ποταμιών, έχουν δημιουργήσει οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν από χθες και την Ήπειρο.

Keywords
Τυχαία Θέματα