Νεκρός από πυρά αστυνομικών - Κρατούσε όμηρο το παιδί του

Οικογενειακή τραγωδία εκτυλίχθηκε στην Ορόκλινη με άδοξο τέλος ομηρίας 16 μηνών παιδιού, από τον ίδιο του τον πατέρα ο οποίος τελικά, έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών, μετά από ολονύχτιες διαπραγματεύσεις με τους άνδρες της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, γύρω στις επτά χθες το βράδυ γείτονες ειδοποίησαν τον Αστυνομικό Σταθμό Ορόκλινης ότι από ισόγειο διαμέρισμα στο οποίο ζούσε ζεύγος αλλοδαπών και βρίσκεται κοντά στο Κοινοτικό Μέγαρο Ορόκλινης, ακούγονταν φωνές και καυγάδες. Στο διαμέρισμα ζούσαν ένας άνδρας ηλικίας 41 χρόνων από την Αίγυπτο

και η γυναίκα του από την Ουγγαρία, 36 χρόνων, με το 16 μηνών αγοράκι τους.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου της αστυνομίας, Ανδρέα Αγγελίδη, μέλη του Αστυνομικού Σταθμού Ορόκλινης μετέβησαν στο διαμέρισμα και παρά τα επανειλημμένα κτυπήματα στην πόρτα, δεν άνοιγε κανένας.

Απειλούσε να σκοτώσει το παιδί του και τη γυναίκα του

Γύρω στις δέκα το βράδυ η γυναίκα έφυγε από το διαμέρισμα και μετέβη σε κοντινό περίπτερο, ενώ λίγο αργότερα μετέβη στο περίπτερο και ο άνδρας κρατώντας στην αγκαλιά το αγοράκι. Όταν οι άνδρες της Αστυνομίας μετέβησαν στο περίπτερο, ο Αιγύπτιος πήρε το μωρό, έφυγε και κλειδώθηκε στο διαμέρισμα του, απειλώντας ότι θα σκοτώσει το αγοράκι.

Η μητέρα ειδοποίησε την Αστυνομία για την πρόθεση του συζύγου της να σκοτώσει το αγοράκι και στο διαμέρισμα μετέβησαν άνδρες του Ειδικού Αντιτρομοκρατικού Ουλαμού και διαπραγματευτές του Αρχηγείου Αστυνομίας.

Δραματικές ώρες διαβουλεύσεων

Καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας οι διαπραγματευτές, στην παρουσία και της μητέρας προσπαθούσαν να συνετίσουν τον Αιγύπτιο για να παραδοθεί με το αγοράκι.

Λίγο μετά τις έξι το πρωί ο Αιγύπτιος άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και παρέδωσε στην Αστυνομία υλικά με τα οποία κατασκεύαζε βόμβες μολότοφ, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες έριχνε στο δρόμο από το μπαλκόνι του διαμερίσματος. Ωστόσο πριν κλείσει την πόρτα, η Αστυνομία εισέβαλε στο διαμέρισμα και αντιλήφθηκε τον Αιγύπτιο να βρίσκεται πάνω από το μωρό κρατώντας ένα μαχαίρι.

Οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν πλαστικές σφαίρες, αλλά όταν υπήρξε σοβαρός κίνδυνος για τη ζωή του παιδιού το οποίο απειλούσε να μαχαιρώσει, τότε, χρησιμοποίησαν πραγματικά πυρά. Ωστόσο πριν πέσει στο πάτωμα, ο Αιγύπτιος με το μαχαίρι που κρατούσε κατάφερε να τραυματίσει ελαφρώς το αγοράκι από το μάγουλο προς το λαιμό.

Στο νοσοκομείο μητέρα και παιδί

Το αγοράκι μαζί με τη μητέρα του διακομίστηκε με ασθενοφόρο στο Τμήμα Ατυχημάτων και Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας όπου κρατήθηκε για νοσηλεία αφού φέρει εκδορά στο μάγουλο.

Η 36χρονη Ουγγαρέζα, ανακρινόμενη από την Αστυνομία, ανέφερε ότι τσακώνονταν αρκετά συχνά με το σύζυγό της και ήθελε να χωρίσουν, ενώ αυτός δεν επιθυμούσε κάτι τέτοιο, σύμφωνα με την Αστυνομία.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της αστυνομίας, Ανδρέας Αγγελίδης, μιλώντας στο Ράδιο Πρώτο, επεσήμανε ότι συνεχίζονται οι εξετάσεις για το περιστατικό ενώ η σκηνή είναι αποκλεισμένη.

Keywords
Τυχαία Θέματα