Νεκρός 19χρονος σε εργατικό δυστύχημα στην κατεχόμενη Λευκωσία

Τα προβλήματα στον τομέα της εκπαίδευσης, η απόφαση για έλεγχο στα σημεία διέλευσης για καύσιμα από τα κατεχόμενα, τα προβλήματα λόγω της ανομβρίας αλλά και το νέο εργατικό ατύχημα με θύμα 19χρονο είναι μερικά από τα θέματα που προβάλλουν στα σημερινά τους πρωτοσέλιδα οι πέντε τουρκοκυπριακές εφημερίδες.

Η εφημερίδα «Αφρίκα» (Αφρική), με τίτλο «Μην παίζεις μαζί μας Νίκο» αναφέρεται στην απόφαση για εντατικότερους ελέγχους στα σημεία διέλευσης για καύσιμα που μεταφέρονται παράνομα από τα κατεχόμενα. Γράφει ακόμα ότι ο Γιαβούζ Μπέι είναι το νέο θύμα εργατικού ατυχήματος σε υπό ανέγερση οικοδομή

στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αναφορά γίνεται και στην απόφαση «δικαστηρίου» στην υπόθεση ξυλοδαρμού οδηγού ταξί από τουρίστα από την Τουρκία. Ο τουρίστας, ο οποίος είναι πυγμάχος, κατάφερε να τραυματίσει σοβαρά τον οδηγό ταξί και καταδικάστηκε σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης.

Η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού), με τίτλο «Υπάρχουν συμμορίες στα σχολεία» αναφέρεται στη δημοσιογραφική διάσκεψη του προέδρου της ΚΤΟΣ, συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων, κατά την οποία αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και σε συμμορίες που λειτουργούν στους σχολικούς χώρους και εκφοβίζουν παιδιά. Γράφει και για το νέο εργατικό ατύχημα σε οικοδομή στην κατεχόμενη Λευκωσία. Αναφορά γίνεται και στα νέα μέτρα για αποτροπή της παράνομης μεταφοράς καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές.

Η εφημερίδα «Χαβαντίς» (Είδηση), με τίτλο «Παρά τις βροχές υπάρχει ξηρασία» αναφέρεται στην κατάσταση στα φράγματα λόγω της λειψυδρίας και γράφει ότι παρά τις βροχές το τελευταίο διάστημα εντούτοις η κατάσταση είναι τραγική ενώ ήδη δύο λίμνες έχουν ξηραθεί. Αλλού γράφει για την επίθεση σε εφημερίδα στο Μέριλαντ, ΗΠΑ κατά την οποία έχασαν τη ζωή τους πέντε άτομα. Αναφορά γίνεται και στην καταδίκη σε τρία χρόνια ποινή φυλάκισης σε Τούρκο πυγμάχο, ο οποίος κατά τις διακοπές του στα κατεχόμενα ξυλοκόπησε και τραυμάτισε σοβαρά οδηγό ταξί.

Η εφημερίδα «Κίπρις» (Κύπρος), με τίτλο «Με αυτά τα προβλήματα είναι δύσκολη η παιδεία» αναφέρεται σε δημοσιογραφική διάσκεψη της συντεχνίας των Τ/κ δασκάλων ΚΤΟΣ σχετικά με τα προβλήματα στα σχολεία όπως την ανάγκη για νέα σχολεία, την ανάγκη για ασφάλεια στα λεωφορεία κ.α Αλλού αναφέρεται στην τροχαία κίνηση στη Λευκωσία και Κερύνεια και σημειώνει ότι η κατάσταση στους δρόμους προκαλεί αναστάτωση στους οδηγούς. Προβάλλει ακόμα το νέο εργατικό ατύχημα σε υπό ανέγερση οικοδομή στην κατεχόμενη Λευκωσία με θύμα 19χρονο, ο οποίος έχασε τη ζωή του όταν έπεσε από ύψος έξι μέτρων.

Η εφημερίδα «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη), με τίτλο «`Οδόφραγμα` στα καύσιμα» αναφέρεται στην απόφαση για έλεγχο των καυσίμων από τα κατεχόμενα στις ελεύθερες περιοχές και γράφει ότι δημοσιογράφος της εφημερίδας μίλησε χθες με το Τμήμα Τελωνείου της Δημοκρατίας για το θέμα ενώ δηλώσεις στην εφημερίδα προέβη και ο Πρόδρομος Προδρόμου. Αναφορά γίνεται και στο εργατικό ατύχημα με θύμα νεαρό εργάτη. Η εφημερίδα δεν αναφέρεται σε άλλο θέμα στο σημερινό της πρωτοσέλιδο.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα