Νέες αιτήσεις για δημιουργία κυπρ. αεοροπορικών εταιρειών

Τρεις αιτήσεις από κυπριακές εταιρείες για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα (ΑOC) εξετάζει το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας (ΤΠΑ), δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Μεταφορών, Αλέκος Μιχαηλίδης.

«Το Τμήμα Πολιτικής Αεροπορίας εξετάζει άλλες τρεις αιτήσεις για παραχώρηση πιστοποιητικού αερομεταφορέα που υπεβλήθησαν από κυπριακές εταιρείες», ανέφερε μιλώντας στο ΚΥΠΕ ο κ. Μιχαηλίδης χωρίς ωστόσο αναφερθεί σε ονόματα λόγω του πρόωρου της διαδικασίας.

Αυτή

τη στιγμή το ΤΠΑ εξετάζει τις αιτήσεις και υποβάλλει συμπληρωματικές ερωτήσεις, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαηλίδη, μετά την παραχώρηση του ΑΟC, το αίτημα θα μεταφερθεί στην Αρχή Αδειοδότησης Αεροπορικών Μεταφορών στο Υπουργείο Μεταφορών, της οποίας προεδρεύει ο ίδιος, για την παραχώρηση εμπορικής άδειας αερομεταφορών.

Σημειώνεται ότι ήδη τις απαιτούμενες άδειες έλαβε η Tus Airways, μια εταιρεία που συστάθηκε από πιλότους των πρώην Κυπριακών Αερογραμμών, η οποία αρχίζει το πτητικό της πρόγραμμα στα μέσα Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, ο κ. Μιχαηλίδης δήλωσε στο ΚΥΠΕ πως το Υπουργείο εξετάζει και αιτήσεις ξένων εταιρειών για τη διενέργεια πτήσεων από και προς την Κύπρο.

Χωρίς να αναφερθεί σε ονόματα, ο κ. Μιχαηλίδης περιορίστηκε να αναφέρει πως «υπάρχουν πολλά αιτήματα τα οποία εξετάζονται».

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα