Νέα συμμαχία για τις προεδρικές εκλογές στην Τουρκία

Μία νέα συμμαχία αναμένεται να προστεθεί στις ήδη υπάρχουσες για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές στην Τουρκία.

Η ενημερωτική ιστοσελίδα «Ντουβάρ» γράφει, σύμφωνα με το ΓΤΠ, ότι o Ριφάτ Σερντάρογλου, πρόεδρος του Ορθού Κόμματος (ΟΚ), δήλωσε ότι τέλη Σεπτεμβρίου θα ανακοινωθεί η «Συμμαχία της Τουρκίας» (ΣΤ),  που έχουν σχηματιστεί με το Κόμμα της Πατρίδας (ΚΠ), το Κόμμα της Νίκης (ΚΝ) και το Κόμμα Εθνικού Δρόμου (ΚΕΔ).

O Σερτντάρογλου

είπε ότι βρίσκονται σε συνεχείς συνομιλίες με το Κόμμα της Πατρίδας υπό τον Μουχαρέμ Ιντζέ, το Κόμμα της Νίκης υπό τον Ουμίτ Οζντάγ και το Κόμμα Εθνικού Δρόμου υπό τον Ρεμζί Τσαγίρ και ότι έχουν φτάσει στο τέλος των εργασιών τους για την σύναψη της συμμαχίας. Σύμφωνα με τον Σερντάρογλου, η αφετηρία αυτών των κομμάτων είναι ότι «η Τουρκία δεν πρέπει να καταδικαστεί σε δύο συμμαχίες, την «Συμμαχία της Δημοκρατίας» των κομμάτων Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ) και Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) και την αντιπολιτευόμενη «Εξαπλή συμμαχία», όπως ονομάζεται αλλιώς η «Συμμαχία του Έθνους», από τον αριθμό των κομμάτων που την απαρτίζουν.

«Έχουμε πολύ σοβαρές αμφιβολίες ότι και οι δύο συμμαχίες θα ενεργήσουν σύμφωνα με τα εθνικά συμφέροντα της Τουρκίας και ότι θα προστατεύσουν τα αμετάβλητα άρθρα του Συντάγματος», δήλωσε ο Σερντάρογλου.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα