Νέα συμφωνία Ηνωμένου Βασίλειου-Τουρκίας για αντιμετώπιση λαθρομετανάστευσης

Η Βρετανία δήλωσε είχε συνάψει συμφωνία με την Τουρκία σε μια προσπάθεια να επιβραδύνει τη ροή των παράνομων μεταναστών που περνούν από την χώρα προς την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων κοινών αστυνομικών επιχειρήσεων κατά κυκλωμάτων λαθρεμπορίων και του εμπορίου εξαρτημάτων σκαφών.

Σύμφωνα με το Reuters, με το θέμα της παράνομης μετανάστευσης στην πολιτική ατζέντα στη Βρετανία ενόψει των αναμενόμενων εκλογών του επόμενου έτους, η κυβέρνηση δήλωσε ότι θα υποστηρίξει ένα νέο τουρκικό αστυνομικό κέντρο που θα βασιστεί στην υπάρχουσα

συνεργασία για την επιβολή του νόμου.

Τα τελωνειακά δεδομένα θα ανταλλάσσονται ταχύτερα βάσει του νέου μνημονίου συμφωνίας, ανέφερε η βρετανική κυβέρνηση σε δήλωση την Τρίτη.

«Η συνεργασία μας με την Τουρκία, έναν στενό φίλο και σύμμαχο, θα επιτρέψει στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου να συνεργαστούν για αυτό το διεθνές πρόβλημα και να αντιμετωπίσουν την αλυσίδα εφοδιασμού μικρών σκαφών», δήλωσε η υπουργός Εσωτερικών Σουέλα Μπράβερμαν.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ έκανε τη μείωση του αριθμού των παράνομων μεταναστών που φτάνουν στη Βρετανία βασική υπόσχεση για φέτος, καθώς προσπάθησε να περιορίσει το ευρύ προβάδισμα του αντιπολιτευόμενου Εργατικού Κόμματος στις δημοσκοπήσεις.

Αυτήν την εβδομάδα, η Βρετανία άρχισε να μεταφέρει μερικούς μετανάστες σε πλοία στη νότια ακτή της.

Keywords
Τυχαία Θέματα