Νέα Σαλαμίνα: Χωρίς άγχος για την τρίτη συναπτή νίκη

Κάτι περισσότερο από εφτά μήνες περίμεναν οι φίλοι της Νέας Σαλαμίνας να δουν την ομάδα τους να κερδίζει δύο συνεχόμενα παιχνίδια πρωταθλήματος και ουσιαστικά να ξεγνοιάσει οριστικά.

Ήταν κοινά παραδεχτό ότι η ομάδα της Αμμοχώστου δεν άξιζε να εμπλακεί σε περιπέτειες που είχαν να κάνουν με τον υποβιβασμό. Στην πράξη, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» έκαναν ό,τι μπορούσαν για να μας διαψεύσουν και μέχρι πριν από 2-3 εβδομάδες μόνο άνετοι δεν ένιωθαν. Ήρθαν τελικά οι δύο κολλητές επιτυχίες επί του Εθνικού (1-0) και του Οθέλλου (2-0), η ομάδα του Νίκου Παναγιώτου άνοιξε την ψαλίδα από τη ζώνη του

υποβιβασμού στους 10 βαθμούς και στα εναπομείναντα παιχνίδια θα παίξει χωρίς άγχος για τη μεγαλύτερη δυνατή βαθμολογική συγκομιδή. Απέδειξε, άλλωστε, πως υπάρχει διαφορά ποιότητας με τις πλείστες ομάδες του β’ γκρουπ και αυτό θα προσπαθήσει να το υπενθυμίσει και στις τελευταίες αγωνιστικές της σεζόν. Χωρίς ιδιαίτερο άγχος θα ταξιδέψει και σήμερα στη Λευκωσία για να αντιμετωπίσει τη Δόξα, η οποία καίγεται για βαθμούς.Ευκαιρία για… ευκαιρίεςΣτην προσπάθεια να πανηγυρίσει για πρώτη φορά φέτος τρίτη συναπτή νίκη, η Νέα Σαλαμίνα θα πάει με σημαντικές απουσίες στο Μακάρειο. Πιο συγκεκριμένα, ο Νίκος Παναγιώτου δεν υπολογίζει στους τραυματίες Λεάντρο Ντα Σίλβα, Ζαν Εντ Μορίς και Σιότα Γκριγκαλασβίλι, ενώ εκτός λόγω τιμωρίας είναι και η πιο αξιόπιστη επιθετική λύση, ο Χοσέ Εστέβες Ενρίκε. Επιστρέφει πάντως από τιμωρία ο σημαντικός Μάρκο Αουρέλιο. Οι πολλές απουσίες σε συνάρτηση με το γεγονός ότι οι «ερυθρόλευκοι» είναι πλέον πιο άνετοι βαθμολογικά, θα δώσουν και την ευκαιρία στην τεχνική ηγεσία να παραχωρήσει χρόνο συμμετοχής σε κάποιους νεαρούς ποδοσφαιριστές. Αυτό θα γίνει σε μεγαλύτερο βαθμό στον β’ γύρο της δεύτερης φάσης του πρωταθλήματος, όταν η ομάδα της Αμμοχώστου θα εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της στην κατηγορία. Υπάρχουν ορισμένοι νεαροί ποδοσφαιριστές που περιμένουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους και να αποδείξουν ότι μπορούν να αποτελέσουν κομμάτι της ομάδας στη νέα σεζόν, αλλά και για τα επόμενα χρόνια.

Keywords
Τυχαία Θέματα