Νέα εργατική κρίση στην ΑΗΚ-Αποφασίζουν μετρα οι εργαζόμενοι

Νέα εργατική κρίση στην ΑΗΚ, πυροδοτουν οι τελευταίες εξελίξεις της αντιπρότασης των κυπριακών αρχών για το διαχωρισμό της ΑΗΚ προς τους διεθνείς πιστωτές και η απάντηση της τρόικας.

Οι πέντε συντεχνίες στην ΑΗΚ ανακοίνωσαν ότι σήμερα θα δώσουν συνέντευξη Τύπου, κατά την οποία, συνδικαλιστές ηγέτες, αναμένεται να εκφράσουν την κάθετη διαφωνία τους σε σχέση με το διαχωρισμό της αρχής. Δεν αποκλείουν μάλιστα και το ενδεχόμενο

της εξαγγελίας δυναμικών μέτρων

Η καταρχήν απόφαση για τον διαχωρισμό της ΑΗΚ οδηγείται για έγκριση στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα, ώστε να ικανοποιηθεί ένα από τα προαπαιτούμενα τα οποία έθεσε η Τρόικα, προκειμένου να ολοκληρωθεί επιτυχώς η αξιολόγηση του προγράμματος προσαρμογής της Λευκωσίας και να αποδεσμευτεί η τελευταία δόση οικονομικής βοήθειας.

Κλειστά θα είναι τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πελατών της ΑΗΚ τη Δευτέρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΑΗΚ, ύστερα από απόφαση των Συνδικαλιστικών Οργανώσεων, το προσωπικό από όλες τις πόλεις θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα στα Κεντρικά Γραφεία της Αρχής, στη Λευκωσία, για ενημέρωση. Ως εκ τούτου, σημειώνεται, θα επηρεαστεί η λειτουργία των Περιφερειακών Γραφείων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης Πελατών.

Η ΑΗΚ εκφράζει τη λύπη της για οποιανδήποτε ταλαιπωρία του κοινού και αναφέρει ότι λόγω της συγκέντρωσης του προσωπικού δεν αναμένεται να επηρεαστεί η παροχή ηλεκτρικής ενέργειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα