Νέα διάκριση: Άφησαν μαθητές με αναπηρίες εκτός εκδρομής

Νέα διάκριση εις βάρος μαθητών με αναπηρίες, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα «Πολίτης». Σύμφωνα με δημοσίευμα, το σοβαρό περιστατικό αφορούσε δύο παιδιά με αναπηρίες και έλαβε χώρα την περασμένη Τετάρτη στο Α’ Δημοτικό Αγίου Δομετίου στη Λευκωσία.

Το περιστατικό αφορούσε δύο παιδιά με αναπηρίες – της ειδικής μονάδας – του σχολείου, τα οποία αποκλείστηκαν και δεν συμμετείχαν σε εκπαιδευτική δραστηριότητα με τους συμμαθητές τους της Ε’ τάξης.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η εκδρομή αφορούσε το πρόγραμμα του Υπ. Παιδείας «Ναυταθλήματα» και αποφασίστηκε από τη Διεύθυνση του Σχολείου

– εν αγνοία του Υπ. Παιδείας – να μην συμμετάσχουν στην εκδρομή, γιατί δεν ήταν επαρκής η συνοδεία/ασφάλειά τους.

Το γεγονός, όπως αναμενόταν, προκάλεσε την έντονη αντίδραση των γονέων τους, οι οποίοι και εξέφρασαν τη διαμαρτυρία τους, κάνοντας λόγο για δυσμενή διάκριση. Για το θέμα ενημερώθηκε η Συνομοσπονδία Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, ο πρόεδρος της οποίας, Μ. Σολομωνίδης, ζήτησε από το Υπ. Παιδείας τη διερεύνηση του περιστατικού.

Η απόφαση για τη διεξαγωγή έρευνας λήφθηκε χθες από τον Υπ. Παιδείας και στα πλαίσιά της, θα εξεταστεί ποιος έδωσε οδηγίες να μην συμπεριληφθούν τα δύο παιδιά στην εκπαιδευτική αποστολή.

Keywords
Τυχαία Θέματα