Νέα απάντηση Αργεντούλας Ιωάννου σε Πρύτανη Παν. Κύπρου

Aπάντηση της κας Αργεντούλας Ιωάννου στον Πρύτανη Π.Κ.: Εμείς θα παραμείνουμε προσηλωμένοι στην αλήθεια και τη νομιμότητα μέχρι το τέλος.

Νέα ανακοίνωση εξέδωσε η δικηγόρος Αργεντούλα Ιωάννου, απαντώντας στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες ο Πρύτανης Παν. Κύπρου, ο οποίος κατηγόρησε την κ. Ιωάννου ότι ψεύδεται.

Αυτούσια η απάντηση της κ. Ιωάννου:

Στην νέα

προσπάθεια του Πρύτανη να αντιστρέψει τις θέσεις διερευνώμενου - καταγγέλλοντα, απαντούμε:

1) Δεν είμαστε εμείς κύριε Πρύτανη που διερευνόμαστε για την υπογραφή νέων δυσμενών για το Πανεπιστήμιο συμβάσεων.
2) Οι γνωματεύσεις μας ήταν 2 και ήταν απόλυτα συμβατές: To Π.Κ. δεν είχε υποχρέωση αγοράς νέων αδειών λογισμικών και σας καλούμε σε ανοικτή δημόσια συζήτηση για αυτό. Τον ισχυρισμό της «αντιφατικότητας» ουδέποτε προβάλατε, είτε σε μας είτε στα αρμοδία σώματα του Π.Κ. κατά τον ουσιώδη χρόνο.
3) Ουδέποτε κατά την συζήτηση στα σώματα του ΠΚ παρουσιάστηκε καμία άλλη νομική γνωμάτευση η οποία να αναιρεί τις θέσεις μας και να υποστηρίζει τις αποφάσεις σας. Αντίθετα, προβαίνετε σήμερα, σε μια αυθαίρετη δική σας ερμηνεία των εγγράφων, για λόγους που δυσκολευόμαστε να κατανοήσουμε. Δεν απαντάτε ότι το ουσιώδες ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ Α της προσφοράς παρέμεινε ανυπόγραφο και μη δεσμευτικό (Μπορούμε να σας το στείλουμε).
4) Αυτό που αποκαλείτε 3η γνωμάτευση είναι το Σημείωμα μας επί του προτεινομένου νέου εγγράφου, στο οποίο σας εξηγούσαμε αναλυτικά όλες τις δυσμενείς νέες πρόνοιες και σας καλούσαμε να μην το υπογράψετε.
5) Το ότι η απόφαση του Συμβουλίου του Π.Κ. λήφθηκε με πλειοψηφία 10 -1 δεν αναιρεί το ότι δεν στηρίζετο σε καμία νόμιμη υποχρέωση του Π.Κ. για αγορά νέων αδειών λογισμικών προγραμμάτων. Πολλές ομόφωνες αποφάσεις ακυρωθήκαν από το Δικαστήριο.
6) Ούτε στις απαντήσεις σας στον Γενικό Ελεγκτή και στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής παρουσιάσατε γνωματεύσεις στις οποίες στηρίξατε τις αποφάσεις σας.
7) Στον Γενικό Ελεγκτή, που βρίσκεται πλέον το θέμα, δεν είστε εσείς ο καταγγέλλων, αλλά αποτελείτε μέρος της διερεύνησης.
8) «Τι συμβαίνει με την κα Ιωάννου» (αφήνοντας νέο υπονοούμενο για διαπλοκή μας), αποτελεί φαιδρό ισχυρισμό. Υποψία διαπλοκής μεταξύ του γραφείου μας και της Εταιρείας θα υπήρχε εάν γνωματεύαμε υπέρ της αγοράς νέων αδειών και υπέρ της υπογραφής νέου συμβολαίου, πράγμα το οποίο ξεκάθαρα αντιστρατευτήκαμε, υπερασπίζοντας τα συμφέροντα του πανεπιστημίου Κύπρου. Στο «τι συμβαίνει», ας απαντήσουν όσοι ήσαν θερμοί υποστηρικτές της υπογραφής νέας σύμβασης.
9) Είναι αλήθεια ότι ο Πρύτανης και ο Πρόεδρος του Πανεπιστημίου παρευρέθησαν σε συνάντηση με την Εταιρεία, όπου και εκφράστηκε υπέρ της αγοράς νέων αδειών και στην οποία παρευρέθησαν πολλοί άλλοι αξιωματούχοι του Πανεπιστημίου.
10) Για το περιεχόμενο των γνωματεύσεων μας δεχτήκαμε «ευγενικές παραινέσεις», με σαφή τοποθέτηση εκ μέρους σας υπέρ της αγοράς νέων αδειών από τη συγκεκριμένη εταιρεία. Εξ ου και για αυτό προχωρήσατε στην υπογραφή, παραμερίζοντάς μας από τη διαδικασία υπογραφής και εν τέλει εκδιώχνοντας μας.

Αργεντούλα Ιωάννου

Keywords
Τυχαία Θέματα