Νέα αύξηση στην τιμή του ρεύματος στα κατεχόμενα

Η «αρχή ηλεκτρισμού» ανακοίνωσε ότι αυξάνεται η τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος κατά 15% στα κατεχόμενα.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, ο τ/κ Τύπος αναφέρει ότι η αύξηση που αρχικά ανακοινώθηκε ήταν περίπου 31%, στην συνέχεια όμως μειώθηκε στο 15%. Αναφέρεται επίσης ότι η θερινή περίοδος τιμολόγησης του ρεύματος έληξε σήμερα και από αύριο τίθεται σε ισχύ το νέο τριπλό χειμερινό τιμολόγιο.

Στο μεταξύ, για να καλύψει το ενεργειακό έλλειμα που παρατηρείται στα κατεχόμενα η τουρκική ιδιωτική εταιρεία

ηλεκτρικής ενέργειας AKSA μετέφερε στα κατεχόμενα 2 γεννήτριες δυναμικότητας 35 μεγαβάτ με στόχο ν’ αυξήσει την παραγωγή, αλλά και να αντιμετωπίσει το θέμα αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας από τη «νότια Κύπρο», όπως αποκαλείται η Κυπριακή Δημοκρατία, έναντι της καταβολής μεγάλων ποσών.

Η Κίπρις γράφει σήμερα ότι οι γεννήτριες οι οποίες μεταφέρθηκαν χθες στο λιμάνι της κατεχόμενης Αμμοχώστου από το λιμάνι της Μερσίνας με πλοίο που έφερε τη σημαία του Παναμά, θα τεθούν σε λειτουργία μέχρι το τέλος του χρόνου.

Σε δηλώσεις του για το θέμα, ο βοηθός διευθυντής της ΑKSA στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό στα Γαστριά, Μουσταφά Γκιούντεγιερ είπε ότι μόλις οι γεννήτριες τεθούν σε λειτουργία, θα αυξηθεί κατά 35 μεγαβάτ η παραγωγή ενέργειας και από τα 153 μεγαβάτ θα φθάσει τα 188 μεγαβάτ.

Ο κ. Γκιούντεγιερ πρόσθεσε ότι με αυτό το βήμα θα καλυφθούν οι ενεργειακές ανάγκες που υπάρχουν στη «χώρα» και θα επέλθει αποσυμφόρηση στο δίκτυο.

Πηγή: ΚΥΠΕ 

Keywords
Τυχαία Θέματα