ΝΔ: Κυβέρνηση συνεργασίας, με ευρεία συμμετοχή και με ΣΥΡΙΖΑ

Την αποφασιστικότητά του να συνεισφέρει ώστε την επομένη των εκλογών να υπάρξει, όπως λέει, μια σταθερή κυβέρνηση συνεργασίας με ορίζοντα τετραετίας, με τη συμμετοχή ακόμη και του ΣΥΡΙΖΑ, εκφράζει μέσω συνέντευξης του ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ προς αυτήν την κατεύθυνση», δηλώνει ο εκτελών χρέη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στην εφημερίδα Real News,

και επιρρίπτει ευθύνες στον βασικό αντίπαλό του για την πρώτη θέση, Αλέξη Τσίπρα που, «επιδεικνύει αλαζονεία και καθεστωτική νοοτροπία, δηλώνοντας ότι δεν θα συνεργαστεί με κανέναν άλλον εκτός των Ανεξάρτητων Ελλήνων, αποκλείοντας ουσιαστικά οποιαδήποτε μετεκλογική συνεργασία».

Ο κ. Μεϊμαράκης, που ανέλαβε προσωρινά την αρχηγία της ΝΔ λόγω της παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά αμέσως μετά το δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου, εκφράζει την άποψη ότι οι μονοκομματικές κυβερνήσεις «έχουν τελειώσει», και ότι όσον αφορά το δικό του κόμμα, εφ’ όσον εκλγεί πρώτο και λάβει εντολή σχηματισμού κυβέρνησης, «θα επιδιωχθεί σταθερή συνεργασία με όσο πιο πολλά κόμματα είναι εφικτό, και με προοπτική τετραετίας».

«Η κυβέρνηση αυτή», συμπληρώνει, «θα υλοποιήσει ένα κοινά αποδεκτό εθνικό σχέδιο οικονομικής και κοινωνικής ανάταξης της χώρας, με απαράβατο όμως όρο τη διασφάλιση της παρουσίας μας στην Ευρώπη».

Μιλώντας χθες σε κομματική συγκέντρωση στη πόλη της Λάρισας, ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε από τους ψηφοφόρους, προτού αποφασίσουν τι θα ρίξουν στην κάλπη, συνεκτιμήσουν όλες τις απόψεις.

«Εμείς – είπε - θέλουμε να μας ακούσουν. Να ακούσουν όλες τις πολιτικές δυνάμεις, να μας κρίνουν και να μας συγκρίνουν. Να κρίνουν και να συγκρίνουν όμως και αυτά που έλεγε ο Τσίπρας το Γενάρη πριν από τις εκλογές με όσα έκανε στους επτά μήνες που έχει την ευθύνη της διακυβέρνησης της χώρας. Ποιο κόμμα δείχνει αξιοπιστία, ποιο κόμμα μπορούν να εμπιστευτούν;»

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα