Ν.Δ: Ανακοίνωσε υποψηφιότητα ο Μάρκος Πανέττας

Ο Μάρκος Πανέττας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι προτίθεται να διεκδικήσει την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας.

Ο 43χρονος είναι μέλος της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας στην Κηφισιά και πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου της περιοχής.

Ο κ. Πανέττας σε δηλώσεις του σχετικά με την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του αναφέρει:

«Χρειάζεται η νέα ηγεσία να μην έχει τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία πολιτικού, που είναι κλεισμένος μέσα στον γυάλινο πύργο του κόμματος και της οικογενειοκρατίας. Με τη

διαδικασία των εκλογών για την ανάδειξη νέου προέδρου, δίνεται στην Νέα Δημοκρατία μια μοναδική ευκαιρία να αλλάξει και να έρθει κοντά στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία.

Για να γίνει όμως αυτό, χρειάζεται η νέα ηγεσία να μην έχει τα χαρακτηριστικά ενός επαγγελματία πολιτικού, που είναι κλεισμένος μέσα στον γυάλινο πύργο του κόμματος και της οικογενειοκρατίας.

Για αυτό το λόγω αποφάσισα, να διεκδικήσω το δικαίωμα να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας».

Θεωρώ ότι το κόμμα χρειάζεται την δυναμική ανθρώπων της αγοράς, αυτοδημιούργητων, με εμπειρία και άποψη για την πραγματική οικονομία και λύσεις για την ανάκαμψη της αγοράς. Που θα αγγίζουν τα προβλήματα των πωλητών, και θα τους δίνουν ουσιαστική ελπίδα, για το μέλλον το δικό τους και των παιδιών τους».

Ανακοινώνει υποψηφιότητα και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης

Την υποψηφιότητά του για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα και ο κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, δίνοντας έτσι τέλος στην εκκρεμότητα που αφορούσε στη δική του συμμετοχή στην εκλογική αναμέτρηση και με δεδομένη τη στήριξη του πρώην πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι προκειμένου να είναι έγκυρη μια υποψηφιότητα θα πρέπει να συνοδεύεται από τις υπογραφές 50 μελών της Πολ. Επιτροπής της Ν.Δ. ή εναλλακτικά του 1/10 από τα 4.680 μέλη του προηγούμενου Συνεδρίου του κόμματος. Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων είναι η 18:00 απογευματινή της Παρασκευής 2 Οκτωβρίου, αν και κάποιοι εκ των υποψηφίων θα καταθέσουν νωρίτερα. Η επίσημη ανακήρυξη των υποψηφίων, μετά την εξέταση ενδεχόμενων ενστάσεων, θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Δευτέρας 5 Νοεμβρίου και αμέσως μετά η κεντρική Εφορευτική Επιτροπή της Ν.Δ. θα συνεδριάσει εκ νέου, αυτή τη φορά και με τη συμμετοχή εκπροσώπων των διεκδικητών, προκειμένου να ορίσει την ημερομηνία των εκλογών.

Επίσης υποψηφιότητα για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές έθεσαν οι Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας

Με πληροφορίες από skai.gr και ethnos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα