Ναμί: Η λανθασμένη διαχείριση του ΦΑ εις βάρος του κυπριακού

Αν η ελληνοκυπριακή πλευρά επιθυμεί να αλλάξει συμπεριφορά και να κάνει θετικά βήματα στο Κυπριακό, θα πρέπει να το πράξει αρχίζοντας με την άρση της λεγόμενης απομόνωσης των Τουρκοκυπρίων, δήλωσε ο λεγόμενος υπουργός εξωτερικών Οζντίλ Ναμί.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τ/κ Τύπο, σε ομιλία του σε συνέδριο με τίτλο “Το Κυπριακό και οι διαπραγματεύσεις επίλυσης του” στο Κατάρ, όπου βρίσκεται για επαφές, ο κ. Ναμί είπε ότι μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, “η επίλυση του Κυπριακού είναι το ευκολότερο

θέμα” και η επίλυση του θα οδηγήσει στην αποκατάσταση των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας, Κύπρου, χωρών Ανατολικής Μεσογείου και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αναφερόμενος στο θέμα των υδρογονανθράκων, είπε ότι η λανθασμένη διαχείριση τους θα χειροτερέψει την κατάσταση ενώ η σωστή διαχείριση τους θα επηρεάσει θετικά και την πορεία των διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού.

Είπε ακόμα ότι ο Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης θα πρέπει να επιστρέψει “άνευ όρων” στο τραπέζι των συνομιλιών και να συζητήσει και το θέμα της διαχείρισης των υδρογονανθράκων.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα