ΝΑΙ σε απεργία ψήφισε το 95% των νοσηλευτών της ΠΑΣΥΝΟ

Με 95% των νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΝΟ που συμμετείχαν στη σημερινή μυστική ψηφοφορία, να τάσσονται υπέρ του ΝΑΙ, η συντεχνία δεν φαίνεται να έχει αλλή επιλογή από του να καλέσει τη βάση της σε επ' αόριστον απεργία από τις 15 Μαρτίου και εντέφθεν.

Από τα 1653 μέλη της ΠΑΣΥΝΟ, προσήλθαν στις κάλπες που στήθηκαν από τις 9:30 το πρωί μέχρι και τις 3:30 1493 νοσηλευτές.

95% εξ αυτών ψήφισαν

υπέρ της πρότασης του ΔΣ της συντεχνίας για επ'αόριστον απεργία από την ερχόμενη Τρίτη, την επομένη της Καθαράς Δευτέρας δηλαδή. Μόλις 2% τάχθηκε εναντίον, και 3% ψήφοι ήταν λευκές ή άκυρες.

Παρόλο που το Δ.Σ της ΠΑΣΥΝΟ θα συνέλθει εκτάκτως αύριο για να αξιολογηθεί το αποτέλεσμα, όπως δήλωσε ο Γ.Γ της Συντεχνίας, στην ουσία αυτό που θα γίνει είναι, επικύρωση της βούλησης της βάσης που ήταν σχεδόν ομόφωνη.

Ερωτηματικό συνεχίζει όμως να πλανάται γύρω από τα επόμενα βήματα των νοσηλευτών μελών της ΠΑΣΥΔΥ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αύριο και μεθαύριο, η ΠΑΣΥΔΥ, κλάδος Νοσηλευτών, θα πραγματοποιήσει διαδοχικές επαρχιακές συνελεύσεις, προκειμένου όπως και η ΠΑΣΥΝΟ, να λάβει πρόσταγμα από τη βάση της ως προς το τι θα πράξει τελικά.

Οι νοσηλευτές ζητούν τη μισθολογική αναβάθμιση τους ως πτυχιούχοι στην κλίμακα Α8.

Θεωρούν δε ότι αυτό το ζήτημα θα πρέπει να επιλυθεί πριν την αυτονόμηση των δημοσίων νοσηλευτηρίων. Σημειωτέον ότι οι νοσηλευτές, όπως αναφέρει η συντεχνία, είναι οι μόνοι πτυχιούχοι που εργάζονται στην κλίμακα Α5.

Eκκληση Υπ.Υγείας προς νοσηλευτές για διάλογο

Σε διάλογο καλεί τους νοσηλευτές ο Υπουργός Υγείας Γιώργος Παμπορίδης, μετά την πληροφόρηση που είχε για τη μυστική ψηφοφορία των μελών της Παγκύπριας Συντεχνίας Νοσηλευτών (ΠΑ.ΣΥ.ΝΟ.) με την οποία εξουσιοδοτούν το Δ.Σ. όπως λάβει απόφαση κατά πόσον η Συντεχνία θα προχωρήσει σε επ’ αόριστον απεργιακές κινητοποιήσεις.

Το δικαίωμα της απεργίας είναι απόλυτα σεβαστό και ιερό, επισημαίνει σε γραπτή δηλωσή του. Ωστόσο, επισημαίνει εξίσου ιερό, εάν όχι και ιερότερο είναι και το δικαίωμα των συμπολιτών μας στην υγεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα