Ναδάλ: «Έχω κάνει αυτό που έπρεπε»

Ο Ράφα Ναδάλ θεωρεί ότι θα φύγει από το Λονδίνο με θετικές εντυπώσεις, ακόμα και αν ηττηθεί από τον Νόβακ Τζόκοβιτς αύριο στα ημιτελικά του ATP World Tour Finals. Αποστολή: Βίκυ Γεωργάτου.«Ξέρω τι πρέπει να κάνω απέναντι στον Νόβακ, αλλά είναι δύσκολο», είπε μετά τη νίκη του επί του Νταβίντ Φερέρ.

«Η καλύτερη τακτική είναι να παίξω καλά. Μετά είναι μερικά άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις κόντρα σε κάποιους παίκτες. Είναι μεγάλη πρόκληση, αλλά δεν ανησυχώ. Είμαι ευχαριστημένος

έτσι όπως πάνε τα πράγματα. Αύριο είναι ένα ακόμα βήμα. Είναι μεγάλο το κίνητρο, αλλά παράλληλα νιώθω ότι έχω κάνει αυτό που έπρεπε μέχρι σήμερα. Παίζω καλά και αυτό θα πάρω μαζί μου στο σπίτι. Ελπίζω αύριο να είναι μια μεγάλη μέρα, να παίξω καλά και βλέπουμε».

Τι θα πρέπει, λοιπόν, να κάνει για να έχει τύχη κόντρα στον κορυφαίο τενίστα του κόσμου; «Θα προσπαθήσω να παίξω όπως παίζω. Μπορεί, όμως, και αυτό να μην είναι αρκετό. Αλλά δεν πρέπει να τρελαθώ. Δεν πρέπει να σκεφτώ ότι θα πρέπει να κάνω κάτι που δεν μπορώ να κάνω. Θα παίξω το παιχνίδι μου, θα προσπαθήσω να είμαι επιθετικός. Να είμαι δυνατός πνευματικά. Η επιφάνεια τον ευνοεί σίγουρα. Θα κάνω το καλύτερο που μπορώ. Αν δεν αρκεί, αυτό που έχω σήμερα είναι μια χαρά».

Ο Ναδάλ τα έδωσε όλα κόντρα στον Φερέρ, παρότι είχε ήδη προκριθεί. «Είναι σημαντική νίκη. Ήταν ευκαιρία να παίξω κόντρα σε έναν τενίστα της πρώτης οκτάδας σε μια καλή επιφάνεια για αυτόν. Μπορεί και να είμαι κουρασμένος αύριο. Οι 200 πόντοι δεν είναι το ίδιο αν είσαι Νο.1, Νο.2 και αν είσαι Νο.5. Είναι σαν να κερδίζεις 250άρι τουρνουά. Τελειώνω η σεζόν όπως θέλω να αρχίσω τη νέα».

Διακοπές, όμως, δεν έχει. «Δεν έκανα τη σωστή δουλειά, δεν αξίζω διακοπές. Θα ξεκουραστώ μόνο μερικές μέρες την επόμενη εβδομάδα, μετά θα πάω γυμναστήριο και στη συνέχεια ξανά στο κορτ».

Keywords
Τυχαία Θέματα