«Να σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου;»

Ήπιαμε καφέ και μας τον είπαν, απλώσαμε το χέρι και μας το διάβασαν. Στεναχωρημένες καρδιές, φίδια στον κόρφο μας, ένα ταξίδι σύντομα και φθόνος από τους γείτονες… Μαγεία, μαντεία, χάρισμα ή απλώς αυτό που λέμε «δεν πάμε για την πλάκα;».

Χιλιάδες χρόνια τώρα, οι άνθρωποι προσπαθούν να βρουν τρόπους για να μάθουν, τι κρύβει το αύριο. Έρωτας, δουλειά και υγεία, είναι τα βασικά θέματα που απασχολούν και έρχονται σε πρώτη ζήτηση.

Παρόλο που η επιστήμη αρνείται την ύπαρξη μεθόδων πρόβλεψης για το μέλλον και η Εκκλησία τις αποκαλεί παγανιστικές και τις αποτάσσει, η ανθρώπινη φύση είναι

συνυφασμένη με αυτή την επιθυμία και αυτή την ανάγκη.

Κάθε ένας από εμάς, σίγουρα σε κάποια φάση της ζωής του, κάθισε να του πουν την τύχη του, μέσα από ένα φλιτζάνι καφέ, έστω και για πλάκα. Όλοι έχουμε μια θεία, μια γιαγιά, μια φίλη, που ξέρει να διαβάζει το σημάδια στο χέρι ή τα χαρτιά…Όλοι μας θέλουμε να μάθουμε, τι μέλλει γενέσθαι, έστω και αν κάποιοι το αρνούνται. Ποιος δε θα ήθελε άλλωστε να ξέρει τι του ξημερώνει, για να μπορεί να το προγραμματίσει ή να το αποφύγει;

Διαχρονικά ο άνθρωπος ανακάλυψε πλήθος μεθόδων πρόβλεψης του μέλλοντος, που βρήκαν εφαρμογή είτε σε απλούς ανθρώπους είτε σε ηγέτες της εποχής τους. Ενδεικτικά να αναφέρουμε πώς υπάρχουν πάνω από 20 μέθοδοι, για να προβλέψει κάποιος το μέλλον του και να το επηρεάσει: Αρτομαντεία, Γαστρομαντεία, Ζωομαντεία, Βιομαντεία, Γεωμαντεία, είναι κάποιες από αυτές, με πιο διαδεδομένες, όμως, σήμερα τη Χειρομαντεία, την Αστρομαντεία, τη Χαρτομαντεία, την Ονειρομαντεία και την Καφεμαντεία…O Aχιλλέας Ρότας και η City free press έκαναν μία έρευνα και την παρουσιάζουν εδώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα