Να απαντήσει ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης οφείλει να γνωρίζει, και πιστεύουμε γνωρίζει, ότι αυτός που κατέχει τη θέση του εκπροσώπου της Κυβέρνησης είναι δυνατόν να εκτεθεί ανεπανόρθωτα και, πολύ περισσότερο, να αποβεί μοιραίος για τα εθνικά θέματα, εφόσον:

1. Παραπλανεί τους πολίτες και δεν λέγει την αλήθεια, και 2. Δεν πιστεύει σε όσα δηλώνει, αλλά τα λέγει σε αντίθεση με όσα πιστεύει, επειδή αυτό του υπαγορεύει να πει ο ανώτατος άρχοντας.

Δεν θα αναφερθούμε σε παλαιότερες δηλώσεις του Κυβερνητικού Εκπροσώπου που αναιρέθηκαν από την πολιτική του Προέδρου

Αναστασιάδη, ούτε εκτιμήσεις που δεν επαληθεύθηκαν, ούτε για ανακοινώσεις σχετικά με το τι είπαν κρατικοί αξιωματούχοι στον Πρόεδρο σε κατ' ιδίαν συναντήσεις, οι οποίες δεν επιβεβαιώθηκαν με δηλώσεις των ιδίων των αξιωματούχων.

Το να προβάλλει, όμως, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ότι δεν άκουσε συγκεκριμένη στρατηγική από όσους ζητούν αλλαγή στρατηγικής αποτελεί μέγα ολίσθημα. Επειδή είναι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος ο οποίος είχε εξαγγείλει ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε ζητήσει από τα κόμματα που μετέχουν στο Εθνικό Συμβούλιο να καταθέσουν προτάσεις για το θέμα της στρατηγικής, στην τελευταία συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου. Τα κόμματα όλα, ή σχεδόν όλα, κατέθεσαν προτάσεις. Όχι μόνο στη συγκεκριμένη συνεδρία, αλλά και παλαιότερα. Συνεπώς, δεν νομιμοποιείται ο Νίκος Χριστοδουλίδης να δηλώνει πως δεν άκουσε συγκεκριμένη στρατηγική.

Δύο τινά μπορούν να συμβαίνουν. Είτε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέλαβε τις προτάσεις και χωρίς να ενημερώσει τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο τις έριξε στον κάλαθο των αχρήστων, για να αποτελέσουν τροφή στο σκυβαλοφόρο του Προεδρικού, είτε ο κ. Χριστοδουλίδης γνωρίζει πώς αντιμετώπισε τις προτάσεις των κομμάτων ο Πρόεδρος και αποκρύβει την πραγματικότητα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και οι ηγεσίες ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ γνωρίζουν πολύ καλά ότι όλα τα κόμματα έχουν προτάσεις για νέα στρατηγική. Είναι έκδηλο, όμως, ότι τις απορρίπτουν, επειδή επιμένουν να διαχειρίζονται το εθνικό θέμα σύμφωνα με τη δική τους πολιτική, στη βάση των δικών τους ψευδαισθήσεων και στη λογική των δικών του κομματικών πολιτικών και στόχων αυτοδικαίωσης.

Θέλουν να χειρίζονται το εθνικό θέμα ως προσωπικό και να διαχειρίζονται το μέλλον του κυπριακού λαού, ωσάν το μέλλον του λαού να αποτελεί αμπελοχώραφό τους. Και επειδή αυτή είναι η φιλοσοφία τους και επειδή πιστεύουν πως αυτοί είναι οι έχοντες τη μοναδική αλήθεια, οι μόνοι Μεσσίες οι οποίοι θα σώσουν την Κύπρο, δεν δέχονται να συζητήσουν καν προτάσεις άλλων για αλλαγή της χρεοκοπημένης πολιτικής τους.

Παίζουν, συνεπώς, παιγνίδια με το εθνικό θέμα. Παραπλανούν τον λαό και δημιουργούν σύγχυση πως τάχατες κανένα άλλο κόμμα, πλην των δικών τους, δεν έχει στρατηγική. Και εφόσον δεν υπάρχει άλλη στρατηγική, η μόνη υπάρχουσα είναι η δική τους και αυτή πρέπει να ακολουθείται.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, αντί να παραπλανεί, καλείται να απαντήσει:
1. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, στο προεκλογικό του πρόγραμμα με το ΔΗΚΟ, υποσχέθηκε συνδιαμόρφωση από το Εθνικό Συμβούλιο πλαισίου λύσης, το οποίο θα κατέθετε στο τραπέζι των συνομιλιών; Γιατί δεν το έπραξε;

2. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε στον λαό προδιαβούλευση με τα κόμματα για κάθε πρόταση που θα κατέθετε, συνδιαβούλευση και συναποφάσεις; Γιατί δεν το έπραξε;

3. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης υποσχέθηκε στον λαό απόσυρση των συγκλίσεων Χριστόφια-Ταλάτ; Γιατί τελικά τις αποδέχθηκε;

4. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεσμεύθηκε στον λαό να μην αποδεχθεί επαναφορά του σχεδίου Ανάν, ή παραπλήσιου σχεδίου; Γιατί αποδεσμεύθηκε;

5. Εφόσον ο Πρόεδρος Αναστασιάδης δεν τήρησε το συμβόλαιό του με τον λαό, αλλά υφήρπασε τις ψήφους του λαού, νομιμοποιείται να διαπραγματεύεται το εθνικό θέμα, στη βάση μίας πολιτικής η οποία ουδέποτε εγκρίθηκε από τον λαό;

6. Την πολιτική που σήμερα ακολουθεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ουδέποτε την έθεσε προς έγκριση ενώπιον του λαού. Ο κ. Χριστοδουλίδης πιστεύει πως, επιτέλους, ο Πρόεδρος πρέπει να οπλισθεί με το αναγκαίο πολιτικό θάρρος και να ζητήσει πραγματική εξουσιοδότηση μέσω δημοψηφίσματος, προκειμένου να συνεχίσει να διαπραγματεύεται το εθνικό θέμα;
Αναμένουμε...

Keywords
Τυχαία Θέματα