Μυστήρια «δολοφονία» υπόπτου από Αστυνομικούς

Σε περιστατικό δολοφονίας υπόπτου για ληστεία από μέλη της Αστυνομίας κατά τη διάρκεια καταδίωξης, αναφέρθηκε μέλος της Αρχής Διερεύνησης Ισχυρισμών και Παραπόνων κατά της Αστυνομίας.

Σε δηλώσεις του μετά την τελετή διαβεβαίωσης του νέου μέλους της Αρχής, Γεώργιου Παπαντωνίου, το μέλος της Αρχής Ευαγόρας Αναστασίου, είπε ότι η Αρχή διερεύνησε περιστατικό καταδίωξης υπόπτου για ληστεία από την Αστυνομία, κατά τη διάρκεια του οποίου ο ύποπτος έχασε τη ζωή του από τα πυρά Αστυνομικών.

«Τον δολοφόνησαν. Τον πυροβόλησαν και πέθανε», είπε χαρακτηριστικά.

Η αρχή, πρόσθεσε, διερεύνησε

το επεισόδιο και κατέληξε ότι τα μέλη της Αστυνομίας άσκησαν υπέρμετρη βία με τη χρήση των όπλων με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί το άτομο αυτό.

Η έρευνα, ωστόσο είπε, δεν κατέδειξε το πρόσωπο που είχε πυροβολήσει, καθώς οι πυροβολισμοί φαίνεται να προήλθαν από δύο περιπολικά της Αστυνομίας και 4-5 μέλη.

«Η αρχή απεφάνθη ότι ο θάνατος του προήλθε από την αστυνομία και ότι κακώς η Αστυνομία χρησιμοποίησε το περίστροφο με αποτέλεσμα να πεθάνει ένας νέος», είπε ο Ευαγόρας Αναστασίου.

Αστυνομία: Θέμα της Αρχής η έρευνα του περιστατικού

Κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας είπε ότι πρόκειται για μια έρευνα η οποία έγινε από μέρους της Ανεξάρτητης Αρχής, και η Αστυνομία δεν έχει να κάνει οτιδήποτε με την έρευνα του περιστατικού.

Όπως εξήγησε, από τη στιγμή που υπάρχει ισχυρισμός για κακοποίηση ή παράπονο από πολίτες για μια υπόθεση, τότε η Αστυνομία ενημερώνει αρμοδίως τον Γενικό Εισαγγελέα και εκείνος με τη σειρά του αποφασίζει αν θα δώσει περαιτέρω οδηγίες προς την Ανεξάρτητη Αρχή. Η συγκεκριμένη υπόθεση είπε, διερευνήθηκε κατόπιν οδηγιών της Νομικής Υπηρεσίας, και κατέληξε σε συμπεράσματα.

Keywords
Τυχαία Θέματα