Μουσικό χωριό Φέγγαρος

Η Λουβάνα Δίσκοι, σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου, παρουσιάζει το «Μουσικό Χωρίο Φέγγαρος: The Jam Session». Μετά από την επιτυχία του τρίτου στη σειρά Μουσικού Χωριού Φέγγαρος –ένα φεστιβάλ το οποίο στηρίζει η Τράπεζα Κύπρου-,

το κοινό του Πολιτιστικού Ιδρύματος θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει μερικά κομμάτια απ’ όσα συνέβησαν την εβδομάδα των εργαστηρίων μουσικής και θεάτρου στον Κάτω Δρυ με αφορμή το δημοφιλές φεστιβάλ.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την παρουσίαση ενός σύντομου ντοκιμαντέρ σχετικά με την φετινή εμπειρία του Φέγγαρου, ενώ ακολούθως θα βρεθούν στη σκηνή οι προσκεκλημένοι μαθητές, εισηγητές και συνεργάτες για να παρουσιάσουν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του Μουσικού Χωριού, τον αυτοσχεδιασμό. Σε αυτόν, μουσικοί από διαφορετικά επίπεδα, ηλικίες και γούστα θα «συνομιλήσουν» επί σκηνής παρουσιάζοντας ένα απρόβλεπτο και ευρύ μουσικό φάσμα δίνοντας, έτσι, μια μικρή γεύση του τι συμβαίνει αργά το βράδυ στο καφενείο του Κάτω Δρυ.

Το Jam Session θα ανοίξουν οι Fuzz Bus, που αποτελούνται κυρίως από εισηγητές της φετινής διοργάνωσης - οι οποίοι σιγά-σιγα θα δίνουν χώρο στη σκηνή στους παρευρισκομένους μουσικούς/μαθητές αλλά και στους επισκέπτες για ένα μουσικό πάρτι στη μεγαλύτερη αυλή της εντός των τειχών Λευκωσίας.

Μόνη παράκληση: Φέρτε τα όργανα σας!

Save the Date

24/09/2016 – Σάββατο @ 21:00

Πληροφορίες: www.boccf.org | facebook/boccf | Τηλέφωνο: 22 128157|

Φανερωμένης 86-90, παλιά Λευκωσία

Είσοδος ελεύθερη

Θερινό Σινεμά

After

Το έξυπνο σενάριο, η άρτια σκηνοθεσία του μαέστρου της κωμωδίας Billy Wilder και οι λαμπεροί πρωταγωνιστές ήταν μερικά απ’ τα στοιχεία που προσέλκυσαν, χθες βράδυ, εκατοντάδες σινεφίλ στη μεγαλύτερη αυλή της παλιάς Λευκωσίας. Αυτή τη φορά, το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου σε συνεργασία με το δίκτυο εθελοντών Λεκωσιάζω, πρόβαλαν τη σπαρταριστή ταινία «Μερικοί το προτιμούν καυτό», μια ανάλαφρη κωμωδία που κέρδισε Χρυσή Σφαίρα καλύτερης ταινίας, ανδρικής και γυναικείας ερμηνείας το 1960. Γεμάτη διάθεση, ζωντάνια, ενεργητικότητα και τα όλο νάζι χαμόγελα της Marilyn Monroe -η οποία σε κάθε σκηνή ήταν απολαυστική ενώ γύρω της οι ατάκες δίνουν και παίρνουν- η ταινία χάρισε αβίαστο γέλιο στους παραβρισκόμενους.

Το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τις τραγελαφικές περιπέτειες δυο φουκαράδων μουσικών που ζουν και εργάζονται στο Σικάγο τα χρόνια της ποτοαπαγόρευσης. Όταν γίνονται μάρτυρες μιας δολοφονικής επίθεσης της Μαφίας, αναγκαστικά ντύνονται γυναίκες και πιάνουν δουλειά σε μια γυναικεία ορχήστρα με απρόβλεπτες εξελίξεις.

Το φιλμ, που επηρέασε τον παγκόσμιο κινηματογράφο και τον τρόπο που γράφονται οι κωμωδίες, προβλήθηκε στο πλαίσιο του φεστιβάλ Faneromenis16 που διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία φέτος το καλοκαίρι το Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τράπεζας Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα