Μουσικές Σχολές:Εμείς οι 36 καθόμαστε ακόμη σε αναμμένα κάρβουνα

Τρεις βδομάδες σχεδόν αναμονής, για τους απόφοιτους που έχουν επηρεαστεί από την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας της Ελλάδας, να μην δοθούν θέσεις σε τρεις από τις Μουσικές Σχολές.

36 παιδιά ακόμη περιμένουν ενημέρωση από τις διαβουλεύσεις των Υπουργείων, ανάμεσά τους η Κωνσταντίνα Φελλά, απόφοιτη του Μουσικού Λυκείου Λεμεσού που ήθελε να διεκδικήσει θέση στον κλάδο της Παραδοσιακής Μουσικής και η οποία απευθύνοντας έκκληση γράφει τα εξής:

«Εμείς, οι 36 μαθητές οι οποίοι μείναμε ξαφνικά πλήρως εκτεθειμένοι, καθόμαστε

ακόμη σε αναμμένα κάρβουνα, καθώς κινδυνεύουν να χαθούν οι κόποι και τα όνειρα χρόνων.

Το γεγονός πως μετά από  τρεις εβδομάδες αναμένουμε ακόμα μια απάντηση σε ένα θέμα που, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, λύνεται εύκολα μεταξύ των δύο υπουργείων, μας κάνει να ανησυχούμε για στασιμότητα ή πιο συγκεκριμένα για επιφανειακή δράση.

Ως μαθητές, νιώθουμε πως έχουμε αδικηθεί από το χώρο της παιδείας, καθώς αντιλαμβανόμαστε πως τυγχάνουμε διαφορετικής μεταχείρισης από τα υπόλοιπα παιδιά που έχουν τη δυνατότητα να σπουδάσουν στο πανεπιστήμιο της επιλογής τους και να εκπληρώσουν τα όνειρά τους. Το γεγονός πως έχουμε δεχτεί ένα τόσο αναπάντεχο χτύπημα από το χώρο της παιδείας έχει μεγάλο αντίκτυπο στην ψυχολογία μας που πλήττεται ασυγχώρητα, καθώς καταπατούνται τα δικαιώματά μας ως παιδιά.

Για εμάς η παιδεία θα έπρεπε να μας εξασφαλίζει το γόνιμο έδαφος που χρειαζόμαστε για να ανθίσουν τα όνειρά μας και όχι να χτίζει τείχη μπροστά μας. Είναι αδιανόητο να επιτρέψουν τα δύο υπουργεία, Κύπρου και Ελλάδας, να καταπατηθούν τα δικαιώματά μας και να υποστούμε εμείς τις συνέπειες ενός λάθους για το οποίο δε φέρουμε την ευθύνη».

Πάντως, Κώστας Χαμπιαούρης και Νίκη Κεραμέως βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία για την επίλυση του ζητήματος όπως και η Συνομοσπονδία γονέων Μέσης Εκπαίδευσης, με μέλη  της μάλιστα να συναντιόνται την περασμένη Πέμπτη με τον Έλληνα Πρέσβη της Ελλάδας στην Κύπρο.

Σημειώνεται πως, ομάδα γονέων υποψηφίων φοιτητών των Μουσικών Σχολών της Ελλάδας δεν αντιπροσωπεύονται από την ομοσπονδία και ενεργούν μόνοι προς όλες τις κατευθύνσεις για το καλό των παιδιών τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα