Μουρίγιο: "Η Αθλέτικ να περιμένει "κόλαση"

Με αφορμή τον αυριανό επαναληπτικό ΑΠΟΕΛ – Αθλέτικ Μπιλμπάο, τα ισπανικά Μέσα θυμήθηκαν τον Άντερ Μουρίγιο. Ο εκ των αρχηγών της ΑΕΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Αθλέτικ θα προκριθεί, όμως, προειδοποίησε τους συμπατριώτες του για την ατμόσφαιρα που τους περιμένει.

«Περιμένω ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, μια κόλαση. Το ΑΠΟΕΛ είναι μια ομάδα που στην έδρα της είναι πολύ

δυνατή και το αποτέλεσμα του πρώτου αγώνα δεν είναι καθαρό, δηλαδή, 2- 0, 3-0. Είναι ένα αποτέλεσμα που μπορεί να ανατραπεί. Αυτό τους κάνει (ΑΠΟΕΛ) πιο επικίνδυνους. Ο κόσμος θα κάνει πάρα πολύ θόρυβο, όμως πιστεύω πως η Αθλέτικ μπορεί να πάρει την πρόκριση».

Για τον κόσμο:
«Ο κόσμος εδώ είναι πολύ ενθουσιώδης. Στηρίζουν τις ομάδες τους με πάθος. Δεν νομίζω όμως ότι οι φίλοι της Μπιλμπάο μπορούν να ανησυχούν για επεισόδια».

Ξαφνιάστηκες με το αποτέλεσμα στο Σαν Μαμές:
«Ναι. Το ΑΠΟΕΛ παίζει συνέχεια παιχνίδια και ήταν λογικό να δεχτεί αρκετά γκολ, πέτυχε όμως δύο. Είναι μια ομάδα με εμπειρίες στην Ευρώπη».

Ποιες είναι οι αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ:
«Η Αθλέτικ μπορεί να αναλύσει τις αδυναμίες του ΑΠΟΕΛ, όχι εγώ. Αυτό που μπορώ να πω, είναι ότι το ΑΠΟΕΛ είναι πολύ αθλητική ομάδα και η Μπιλμπάο πρέπει να παρουσιαστεί πολύ επιθετική στον αγωνιστικό χώρο αν θέλει να πάρει την πρόκριση».

Αν το 3-2 και η απουσία του Αντούριθ μειώνει τη δυναμική της Μπιλμπάο:
«Νομίζω ότι η Αθλέτικ είναι ακόμα το φαβορί. Είναι μια ομάδα που έχει πολλούς παίκτες και μπορεί να παίξει με διάφορους τρόπους. Πιστεύω ότι ο Βαλβέρδε μπορεί να τον αντικαταστήσει επάξια».

Keywords
Τυχαία Θέματα