Μόνο φάρμακα σ’ εγκλωβισμένους και αυτή την Τετάρτη

Μόνο ιατροφαρμακευτική βοήθεια στους εγκλωβισμένους και αυτή την Τετάρτη, λέει στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ.

Η ειρηνευτική δύναμη των ΗΕ στην Κύπρο (ΟΥΝΦΙΚΥΠ) θα μεταφέρει και αύριο Τετάρτη μόνο προμήθειες ιατροφαρμακευτικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους, όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο,

Αλίμ Σιντίκ.

O κ. Σιντίκ είπε πως «δεν υπήρξαν οποιεσδήποτε περαιτέρω εξελίξεις από την τελευταία ανακοίνωση της ΟΥΝΦΙΚΥΠ για το θέμα. Σε αυτό το στάδιο δεν έχουμε τίποτε περαιτέρω να προσθέσουμε σε ό,τι έχουμε ήδη πει», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται πως η Κυβέρνηση έχει δηλώσει πως κύριο μέλημα και στόχος της είναι να διασφαλίσει ότι δεν θα λείψει τίποτε από τους εγκλωβισμένους από αυτά που τους αποστέλλονταν, ενώ, παράλληλα, θα επικεντρώσει τις προσπάθειές της στην ανατροπή της απόφασης του κατοχικού καθεστώτος.

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε χθες πως στις 19 Οκτωβρίου, κατά το δείπνο των ηγετών της ΕΕ, στο οποίο θα συζητηθεί το θέμα των σχέσεων της Ένωσης με την Τουρκία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης θα ενημερώσει τους ομολόγους του στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τις εξελίξεις και ενδεχομένως να συζητηθούν και συγκεκριμένες ενέργειες από πλευράς Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Είπε, ακόμη, πως ούτε και για τα Ηνωμένα Έθνη έχει τελειώσει το θέμα αυτό και πως «εργαζόμαστε προς συγκεκριμένες κατευθύνσεις".

Στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας η ανθρωπιστική βοήθεια για τους εγκλωβισμένους

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης συμφώνησε, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, όπως το θέμα της παρεμπόδισης της μεταφοράς ανθρωπιστικής βοήθειας στους εγκλωβισμένους τεθεί στο Συμβούλιο της ερχόμενης εβδομάδας.

Την τηλεφωνική επικοινωνία του Προέδρου της Δημοκρατίας με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ανακοίνωσε ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προσφύγων ο Επίτροπος για ανθρωπιστικά θέματα Φώτης Φωτίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα