Μόνο επείγοντα δείγματα αίματος την Πέμπτη

Μόνο επείγοντα δείγματα από τις Πρώτες Βοήθειες και Τμήματα Εντατικής που θα καλύπτει προσωπικό ασφαλείας θα δέχονται την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της απεργίας τους, μεταξύ 0730 και 1130, τα Νοσοκομειακά Εργαστήρια.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Κλάδου Νοσοκομειακών Εργαστηρίων «το προσωπικό θα προσέλθει κανονικά στις 07:30π.μ. και θα συγκεντρωθούν στην είσοδο των Νοσοκομείων μαζί με τους άλλους κλάδους». Στην απεργία συμμετέχουν

οι κλάδοι τεχνολόγων, ακτινολόγων, φυσιοθεραπευτών, πυρηνικής και ακτινοθεραπείας.

«Παρακαλούμε όπως οι υπεύθυνοι των εργαστηρίων ενημερώσουν τη Διεύθυνση των Νοσοκομείων τους ότι δεν θα γίνουν αιμοληψίες ούτε θα δεχτούμε δείγματα στο διάστημα αυτό, εκτός από επείγοντα δείγματα από τις Πρώτες Βοήθειες και Τμήματα Εντατικής που θα καλύπτει προσωπικό ασφαλείας».

«Οι Τράπεζες Αίματος θα λειτουργήσουν μόνον για επείγοντα περιστατικά, έλεγχο, επεξεργασία», προστίθεται.

Αναφέρεται επίσης ότι «η συμμετοχή όλων θεωρείται απαραίτητη και αναγκαία για την επιτακτική και δυναμική επίλυση της σωρείας προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως κλάδος».

Ως λόγοι της απεργίας αναφέρονται η υποστελέχωση των Νοσοκομειακών Εργαστηρίων, το καθεστώς εργοδότησης των εκτάκτων, τα συμβόλαια τους και η μισθοδοσία τους και η αβεβαιότητα του εργασιακού μέλλοντος του προσωπικού στα πλαίσια αυτονόμησης και ΓεΣΥ, η αποζημίωση βάρδιας και η μη συμμετοχή τους στους σχεδιασμούς και λήψη αποφάσεων που αφορούν τα Νοσοκομειακά Εργαστήρια για θέματα αυτονόμησης και ΓεΣΥ.

Ζητούν επίσης την αποπαγοποίηση θέσεων, την πλήρωση έξι θέσεων που βρίσκονταν σε διαδικασία πλήρωσης στην ΕΔΥ, την κατοχύρωση και το σεβασμό του επιστημονικού έργου που εκτελείται από τα μέλη του προσωπικού και την αναβάθμιση και αναγνώριση των προσόντων τους.
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα